Årets første hjemmeseier

Årets første 3 poenger på hjemmebane smakte godt

Etter årets første 3 poenger borte mot Jerv, og avansement i cupen borte mot Lørenskog, var det klart for årets første seier på hjemmebane.

Allerede fra første spark på ballen var vi det førende laget. Vi skapte en del små farligheter, uten å få ballen i mål i åpningsminuttene. Etter 10 minutter var det mange som holdt pusten på Strømmen Stadion, da vår kaptein Steinar Strømnes ble liggende med smerter på baksiden av låret. Heldigvis ser det ut som dette ikke er noe alvorlig, og vi regner med at Strømmen kapteinen er tilbake til neste kamp. Steinar måtte ut, og inn kom Ulrich Ness. Kristian Jahr tok stopperplassen til Strømnes, mens Ulrich gikk inn på midtbanen.

Strømmen fortsatte å styre det meste i første omgang, og kunne, og burde vært i ledelsen da dommer,  Torkjell J. Trædal blåste til pause. Både Stian Rasch, Sami Loulanti, Magnus Solum og Emil Sildnes hadde alle gode muligheter til å sette inn ledermålet. Defensivt var vi solide og Arendal skapte svært lite. Den største muligheten til sørlendingene var da Adnan Mohammed danset seg gjennom  forsvaret vårt, men heldigvis har vi en bauta i Andresen, som på ”hockey vis” kastet seg foran og blokkerte skuddet fra Mohammed mesterlig.

Det betyr at lagene gikk inn til pause med 0-0.

Vi ble enige om å heve oss i 2 omgang. Større balltempo, større engasjement og større vilje til å vinne kampen.

Da vi kom ut til 2 omgang, var det klart for et vannspreder show som varte i overkant lenge. Heldigvis har vi Even Habberstad som hopper over gjerdet, løper ut på banen og gjør alt for at vannet skal slutte å sprute. Forsøket til Even var dessverre ikke vellykket, så vi måtte huke tak i en litt mer erfaren herremann, Lars Habberstad. Han fikset vanningsanlegget på en glimrende måte.

Og vi tok kommandoen fra start av i 2 omgang . Som vi sa i pausen, fikk vi opp balltempoet og engasjementet var bra.  Det vi har vært gode på i de to siste kampene, er måten vi jobber defensivt på . Vi løper for hverandre. Vi er nede og takler. Vi ofrer oss i duellspillet og holder praten i gang.  Det er veldig viktig at dette ligger til bunns, da det har lugget litt i den offensive delen av spillet vårt. Men i det 62 spilleminutt løsnet det, og igjen var det vår eneste målscorer i serien, Stian Rasch som setter inn kampens eneste mål. I forkant av målet var det vakre kombinasjoner mellom Loulanti, Dieserud og Ness.

Det som også var moro med dagens kamp var da Mustapha Achrifi, etter en lang tid på sidelinjen med skade, endelig fikk sine første minutter denne sesongen . Vi gleder oss til å se mer fra ”Musa” som kom inn i det 63 spilleminutt.

Resten av omgangen ble preget av 1-0 scoringen. Det svingte frem og tilbake. Markus Brændsrød kom inn for Emil Sildnes i det 82 spilleminutt.

Som sagt er vi veldig gode i det defensive spillet, og slipper til svært lite mot slutten av kampen. Det var vi som fikk de beste og største mulighetene mot slutten og det burde vært en større margin på seieren. Men vi er veldig glade for årets første 3 poenger på Strømmen Stadion, og ser frem mot neste helg da vi skal møte Levanger på bortebane.

Laget mot Arendal:

(Trautner,Dieserud,Strømnes(Ness fra 12),Andresen,Lange,Loulanti(Achrifi fra 63),Rasch,Jahr,Øby, Sildnes(Brændsrød fra 82), Solum)

Husk at på søndag 7. mai møtes vi på Bowling 1 for å se laget mot Levanger.