Espen Olsen oppsummerer sesongen 2017

Skal vi være skuffet over at vi ikke fikk kvalik plass som var årets mål? Hovedtrener for A-laget Espen Olsen oppsummer 2017 sesongen.

Mange er sikkert litt skuffet over at sesongen ikke endte med kvalik plass, eller at vi var nærmere. En kvalik plass som vi drømte om før sesongen, og som i løpet av oppkjøringen begynte å virke som mer enn en drøm. Vi klarte det ikke og det er vi selvsagt skuffet over. Men kan vi egentlig det? Er der realistisk at vi med de ressursene vi har skal kunne ha en topp 6 plassering som mål? Ja mener jeg. Det er realistisk, det kan gå. Men vi må flyt selvsagt, vi må ha en maks sesong der alle presterer på topp gjennom store deler av sesongen både trenere, spillere og støtteapparat, vi må være heldig med å unngå for mange skader, vi må ha stolpene på vår side oftere enn motstanderen, og vi må ha marginale dommeravgjørelser med oss. Vi har dessverre ikke hatt det i år. Ingen av delene. Spesielt skade situasjonen har preget oss veldig, vi har måttet bytte alt for ofte i første 11eren. Vi har gjennom hele sesongen vært uheldige med skader, nesten samtlige i troppen har vært ute i forskjellige perioder. Det er litt tilfeldig men samtidig også et bilde på ressurser. Støtteapparatet er ikke stort nok i dag til å fange opp de skadde spillerne på en bedre måte. Men vi jobber med saken. Vi har ikke lykkes med målet vårt iår, som nok var litt hårete, men allikevel ikke helt urealistisk.

Men, vi må ikke bli helt historieløse heller. Vi reddet plassen i siste serierunde fra 2011 og helt til i fjor da vi klarte oss litt før. I år ble plassen allerede sikret 3 runder før slutt, og vi endte 10 poeng foran FFK på kvalik.

Vi hang lenge med i år også, våren var god men høsten ble blytung. Grunnen er selvsagt sammensatt, men en stor del av grunnen ligger nok i sommervinduet der vi måtte selge Brændsrød og Øby. To av de faste og to av de aller beste spillerne i troppen. I fjor var det annerledes, da var vi gode på høsten. ifjor sommer beholdt vi ALLE spillerne og forsterket oss kraftig ved å blant annet hente Trøen og Mikels. Vi hadde ressursene til å forsterke oss. Martin Trøen scoret 7 mål på 10 starter, og fylte savnet etter en målscorer. I år måtte vi prioritere annerledes, vi solgte to spillere til eliteserien, og hentet inn unge gutter uten så mye erfaring. 4 unggutter er kommet i troppen, hvor av 3 av disse fortsatt holder junior alder (Anthonessen, Olsen og Sandrakumar) i tillegg til Kachi som er 19år. Vi måtte prioritere pga økonomi. Strømmen IF har satset hardt mot inngangen av denne sesongen, vi har for første gang hatt profesjonelle trenere i ungdomslagene. Både G19, G16 og G14 har hatt trenere med god kompetanse og ikke «pappa trenere» som har vært kutyme tidligere år. Vi har satt inn ressurser i spillerutvikling i ungdomsavdelingen og dette har båret frukter. G19 har rykket opp til interkretsserien, vi har fått et sterkt og godt G16 lag som er bedre enn på mange år og G14 har også løftet seg mange hakk. Dette lover godt for fremtiden. Vi har ikke vært dyktige nok på inntektssiden i år, dette gjorde at det i sommervinduet ble prioritert litt annerledes. Dette er alles «feil», vi har ikke vært flinke nok på å skaffe inntekter noen av oss. Vi på A-laget har ikke gjort jobben godt nok ved å for eksempel ryke ut i 2. runde NM. Vi er mange som burde gjort en bedre jobb. Men alt i alt har det vært så dårlig? Nei mener jeg, overhode ikke. Ungdomsavdelingen har tatt store steg, A-laget er trygt plassert på tabellen. Og alt dette gir et godt utgangspunkt for neste sesong. Vi skal igjen strekke oss etter en kvalik plass i OBOS ligaen. Vi skal prøve igjen. Vi har alle lært mye denne sesongen. Potensialet i dette laget er høyt, og hvis alt klaffer kan det gå.

Fasiten er at Strømmen IF er på rett vei, vi er på vei opp og frem. Hele klubben! Noen fartsdumper har vi møtt, men vi har kommet oss godt og trygt over dem. Vi er ikke lengre i nedrykksstriden hvert år. Vi har etablert oss i OBOS, og vi har gjort det med vesentlig lavere budsjetter enn de aller fleste av våre konkurrenter. Det er sterkt. Jeg syntes det er viktig å få frem at vi skal være stolte over at vi er det laget nå med lengst fartstid i OBOS ligaen, nivå 2 i norsk fotball. Det er sterkt av en såpass liten klubb som vi er. Hvert eneste år er vi blant de minste når det kommer til ressurser. 2018 blir vår 9.ende sesong på dette nivået. Strømmen IF har i år hatt et budsjett på i underkant av 7 mill på A-laget, det er rundt der vi har ligget i alle år i OBOS. Til sammenligning skrives det i media at FFK har over 30 mill i budsjett. Det er rimelig stor forskjell på oss og en stor del av de andre lagene der. Ut i fra ressurser har Strømmen IF overprestert alle år fra 2010 til nå. Men, penger er selvsagt ikke alt. Vi skal fortsatt være best på mye av det som er gratis!

Vi gjør noen grep inn mot 2018 sesongen. Vi skal trene en god del mer, og med bedre kvalitet. Vi skal blant annet trene hele desember, det gjorde vi ikke i fjor. I år har spillerne 3 uker ferie som de er midt i nå. Vi samles igjen 27.11 og starter oppkjøringen, vi trener frem til 20.desember. Vi skal også trene mer fysisk enn vi gjorde i fjor. Vi skal bli sterkere og bedre. Vi kommer i vinter også til å trene en del i LSK hallen. Dette vil sikre bedre kvalitet på øktene da vi er sikret gode forhold gjennom hele oppkjøringen. Vi jobber også med å forsterke apparatet rundt laget, for å kvalitetssikre treningene i høyere grad. Vi har også sikret oss god motstand gjennom oppkjøringen der vi blant annet møter LSK og VIF i januar, Stabæk i februar og Sarpsborg 08 i generalprøven i mars. Vi møter også Hamkam, Florø og Ullkisa. Det er planlagt flere kamper mot OBOS og et par kamper mot 2.div lag i nærområdet. Stallen skal selvsagt også forsterkes innenfor de rammene vi har.

Jeg syntes også det er viktig å få frem at vi skal være stolte over at vi er det laget nå med lengst fartstid i OBOS ligaen, nivå 2 i norsk fotball. Det er sterkt av en såpass liten klubb som vi er. Hvert eneste år er vi blant de minste når det kommer til ressurser. 2018 blir vår 9.ende sesong på dette nivået. Strømmen IF har i år hatt et budsjett på i underkant av 7 mill på A-laget, det er rundt der vi har ligget i alle år i OBOS. Til sammenligning skrives det i media at FFK har over 30 mill i budsjett. Det er rimelig stor forskjell på oss og en stor del av de andre lagene der. Ut i fra ressurser har Strømmen IF overprestert alle år fra 2010 til nå. Men, penger er selvsagt ikke alt. Vi skal fortsatt være best på mye av det som er gratis!

Det er masse spennende på gang inn mot 2018. Vi blir bedre og bedre, fra G14 og helt opp til OBOS laget!

Tusen takk for støtten i år!!! Håper å se dere alle igjen i 2018!

Espen Olsen
Hovedtrener Strømmen IF A-lag

Annonse fra Obos-ligaen: