Espen Olsen

Den beste sesongen for Strømmen IF i nyere tid

Oppsummering av sesongen - del 1

I denne ligaen er det små marginer. Jeg syntes vi har vært uheldige enkelte kamper, og kunne med litt flyt hatt flere poeng. Vi har gitt bort noen selv, blitt bortdømt noen og tatt litt for få «ufortjente» poeng. Jeg må innrømme at jeg innimellom har syntes synd på meg selv etter noen kamper. Spillerne har fortjent bedre uttelling og flere poeng, i mange kamper har vi dominert stort uten å vinne. Ta for eksempel Fredrikstad hjemme og borte, hvor vi bare endte opp med et poeng totalt. Hjemmekampen endte 0-0, det var 7-0 til oss i skudd på mål! Og da telles ikke den største sjansen hvor vi skøyt over fra fem meter. På Fredrikstad stadion smalt det i treverket så mange ganger at jeg mistet tellingen. Det ble lite søvn den natten også. I tillegg mener jeg vi snytt for straffe(r). Ufortjent tap.

På Gjemselund mot Kongsvinger ledet vi langt inn i overtiden, men slapp de til uavgjort 2-2. Vi scorer igjen fem minutter på overtid men den ble annullert for offside. TV-bildene viste oss etterpå at det var feil.

Sjansestatistikkene viser at motstanderne skapt flere sjanser enn oss i kun tre kamper. KUN TRE!!! Da burde vi hatt mer poeng! Dette går selvsagt ikke bare på uflaks, men også litt udyktighet. Vi har ikke vært gode nok til å score mål. Og det er alles ansvar selvsagt. I tillegg har vi ikke vært gode nok til å forsvare oss i egen 16-meter.

Uttellingsprosenten vår er på 21%. Vi scorer altså på hver femte sjanse. En del av lagene i OBOS-ligaene scorer på 40% prosent av målsjansene sine. Det er en markant forskjell. Og dette handler om hele laget, ikke bare angrepsspillerne. Det er hele laget sitt ansvar å score mål. Og alles ansvar å forsvare eget mål. Vi har egentlig scoret ok med mål, det er bakover vi må stramme inn litt ekstra! Gledelig også at vi har hatt 16(!) forskjellige målscorere i OBOS-ligaen i år! Uten å sitte på fakta her, så tror jeg ingen andre kan vise til det samme. Vi har definitivt prestert godt på banen i år.

Kongsvinger spiller cupfinale i år. Kun en gang på veien til Ullevål har de hatt skikkelig trøbbel, og det var i kampen mot oss. De slo oss på straffer etter 120 jevne minutter. Når jeg ser tilbake på sesongen og kampene er det veldig mange gode kamper og prestasjoner. Flere gode enn dårlige. Men jeg velger å trekke frem hjemmekampen mot Sandnes Ulf som den beste. Sandnes Ulf har mange spillere med Tippeligaerfaring i alle ledd. Men på Strømmen Stadion ble de totalt utspilt i førsteomgangen. Vi burde ledet med mer enn de to vi hadde til pause. Jeg har sett kampen flere ganger i ettertid bare for å nyte øyeblikkene.

Det har vært nedturer også. Den ferskeste hjemme mot Sandefjord hvor vi var best i 83 minutter, men vi fikk ikke ballen i mål. Den er lett å svelge, fordi vi var såpass gode. Sandefjord var bare bittelitt bedre enn oss tilslutt.  Men jeg velger allikevel borteoppgjøret mot Ull/Kisa som den største nedturen. Dette var den klart svakeste kampen denne sesongen. Vi bommet på inngangen, trodde vi var bedre enn vi var. Min egen feil når jeg ser tilbake på det nå. Psykologien er det vanskeligste i fotball. Ull/Kisakampen kom uken etter at vi hadde blåst Sandnes Ulf av banen. Selvtilliten var for høy, og Kisa ville rett og slett mer enn oss. Om det var fortjent eller ikke spiller liten rolle. Men jeg tror opplevelsen var bra for oss uansett. Vi trengte et slag i trynet, og dette var et såpass kraftig et at jeg tror det påvirket oss positivt resten av sesongen. Vi lærte mye av kampen på Jessheim stadion. Også må jeg legge til at jeg er glad Ull/Kisa klarte seg. Det er morsomme kamper for spillere, trenere og supportere! Dessuten unner jeg Skogheim, Vestgård og Strømberg den følelsen de hadde forrige søndag. Det er plass til både Strømmen og Ull/Kisa i OBOS-ligaen 2017!

Fortsettelse i morgen; spillestilen og spillegruppa.

Espen O.