Strømmen med to spillere på rundens lag

NTB har tatt med Chaib og Kurucay på laget i 2. runde av OBOS-ligaen.

Annonse:

NTB viderefører kåringen av Rundens lag, Årets lag og Årets spiller i OBOS-ligaen. I tillegg vil det i 2020 også kåres Månedens spiller. Basert på spillerbørsen vil NTB sette sammen et fiktivt fotballag bestående av spillerne som har prestert best i hver serierunde. Spillerne med høyest karakter for sin posisjon på banen settes sammen til det som blir rundens lag. NTB har livereportere til stede på alle kampene i OBOS-ligaen. Etter hver kamp setter NTB prestasjonsbaserte karakterer fra 1 til 10 på fotballspillere som har spilt mer enn 30 minutter, der 10 er beste karakter. 

I 2. runde fikk Hasan Kurucay 7 poeng og Youssef Chaib 8 poeng, i  seieren (2-1) mot KFUM. Hasan og Youssef scoret forøvrig hvert sitt mål i kampen.

 

Bjørkkjær på årets forventningslag

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson fikk før sesongen i oppgave å velge 11'eren han tror kommer til å score høyest på årets NTB-børs, og på dette "laget" fant han plass til Sverre Bjørkkjær. 

Joacim Jonssons forventningslag i OBOS-ligaen 2020:

Renze Fij - Sogndal - Keeper
Gjorde sakene sine bra da han kom til Norge i 2018. Den allround-sterke keeperen vil bli viktig for Sogndal i jakten på opprykk

Simen Wangberg - Tromsø - Forsvar
Den rutinerte kapteinen er innpiskeren, lederen og mannen som skal holde sammen TIL-laget.

Sverre Bjørkkjær - Strømmen- Forsvar
Slo aldri gjennom i Haugesund og valgte Strømmen. Han har tatt små steg hele veien og utviklet seg til en meget god forsvarer. Han har egenskaper med sin hurtighet som er gull verdt. Klarer seg godt en mot en.

Anders Jenssen - Tromsø - Forsvar
Allround stopper med meget god forståelse. Går litt under radaren og havner ofte i skyggen av sin mer meritterte stoppermakker Simen Wangberg, men faktum er at TIL plukket nesten ikke poeng når Jenssen var skadd.

Victor Grodås - Kongsvinger - Forsvar
Grodås er en humørspiller, men på sitt beste har han ingen overmenn i denne posisjonen i ligaen. Stor offensiv kraft og et meget godt venstrebein.

Mads Reginiussen - Ranheim - Midtbane
Hadde tenkt å legge opp, men tok en sesong til, som kan være forskjellen på opprykk eller ikke for Ranheim. imponerte stort i Eliteserien og scoret ni mål fra sin indreløperposisjon i 2018 og fem mål i fjor.

Stian Sortevik - KFUM Oslo - Midtbane
En attraksjon i OBOS-ligaen. Så å si umulig å ta fra ballen, og en servitør på øverste hylle. 12 assists i fjor sier sitt. Jeg vet han blir 32 år, men det hadde vært morsomt å se ham i Eliteserien.

Sivert Mannsverk - Sogndal -Midtbane 
Ligaens mest interessante spiller, og uansett hvordan Sogndal gjør det denne sesongen, vil Mannsverk enten spille i Eliteserien eller en annen klubb i Europa. En maestro på midtbanen som dikterer spillet. God forståelse.

Adem Güven - Kongsvinger - Angrep
Et OBOS-lag uten Güven er ikke seriøst. Mannen er "Mister OBOS" og har levert sesong etter sesong. Ligaens viktigste enkeltspiller, og et eventuelt opprykk står og faller på den målfarlige offensive spilleren.

Thomas Lehne Olsen - Lillestrøm - Angrep
Kunne velge og vrake blant Eliteserieklubber etter nedrykket, men ble værende. Det skal LSK være meget takknemlig for. En spiller som bør score mellom 15-20 mål.

Vegard Erlien - Ranheim - Angrep
Kantspilleren kom fra Sandnes Ulf i fjor høst og tok eliteserienivået direkte. Denne vinter har han sett sylskarp ut og kan bli et av ligaens store utropstegn.

JOKERE

Marcus Solbakken
Jeg har ventet på Solbakken. Han har levert helt greit, men ikke tatt det siste steget og preget kampene. Nå har han lagt på seg muskler denne vinteren, og kanskje er det i år han tar det siste steget.

Michael Baidoo
Den unge ghaneseren viste lovende takter da han kom i fjor sommer, og med en ekstra vinter i beina kan han være mannen som løfter Jerv. Et herlig temposkifte og en helt ekstrem fysikk. Er i tillegg god med ball.

Preben Mankowits, Faysal Mohamed og Martin Høyland
Det er mange som kommer elske å se disse gutta trille ball for Grorud denne sesongen. Kjenner hverandre ut og inn etter å ha spilt sammen de fire siste sesongene. En gjeng «lirare».

Annonse fra Obos-ligaen: