Birkeland avgjorde da Strømmen avanserte til 2. runde

To mål i sluttminuttene og NM-kampen mot Lørenskog ender 1-2

Annonse:

Lørenskogspillerne har lagt på lading i nesten to år og var dermed klare for å gi Strømmen kamp om avansement i Cup'en. Kampen ble spilt i en flott ramme på Kurlandsparken. Den lille banen var tørr og luften var varm, men publikum koste seg i solen på de nybygde tribunene.

Første omgang ble jevnspilt uten mange sjanser. Lørenskog tok ledelsen i det 31. minutt. Daush tok elegant med seg ballen og fant Andresen på kanten. Backen dro seg gjennom og klarte å overliste Buhake på nærmeste stolpe. 1-0 holdt seg til pause.

Rødt kort

Etter hvilen tok Strømmen gradvis over, men slet med å skape de klare målsjansene. Når timen var spilt ble Achrifi felt av Forsberg, som fikk sitt andre gul kort. Strømmen produserte nå en lang rekke med innlegg. Slitne og med én mann mindre passet det godt for Lørenskog å bare krige i duellene foran mål og målvakten ble da heller ikke utfordret nevneverdig. I det 87. minutt sitter derimot utligningen. Cheng tok med seg ballen innover i feltet og slår ballen flatt til en umarkert Birkeland, 1-1. Samme man skulle også avgjøre kampen i tilleggstiden og denne gang var det Renå Olsen som serverte. Strømmen snur dermed kampen til 1-2 og kan dermed vente i spenning på neste motstander. 

Å gå videre i cup'en er viktig for Strømmen, selv om det betyr at det blir en uke mindre ferie på spillerne før OBOS-ligaen starter opp igjen. 

Annonse fra Obos-ligaen: