En sammenspleiset gjeng

Guttene på Strømmen sitt G16-lag trives godt i hverandres selskap

Annonse:

Årets fotballsesong nærmer seg slutten og vi har tatt turen innom en trening på vårt G16-lag. De har hatt en sesong med gode resultater både i seriespillet og på diverse cuper. Det viktigste er derimot det gode samholdet.

Laget består av drøyt 20 gutter, hovedsakelig født i 2003. Mange av disse har spilt sammen siden de startet opp med fotball som 6-åringer. De siste årene har det også tilkommet spillere fra andre deler av nærområdet og fra Oslo nord.

Det gode samholdet gjør at det er de sosiale ferdighetene som vektlegges i omtalen av laget. Dette betyr derimot ikke at spillerne mangler tekniske og taktiske fotballferdigheter. Spillerne trener ivrig og alle vet jo at god kjemi er et godt grunnlag for samhandlinger på fotballbanen.   

Spillerne gleder seg til trening og alle blir involvert og inkludert. Slik ønsker vi at det skal være i Strømmen IF. Kameratgjengen er derfor et fantastisk eksempel på hvordan et lag skal fremstå.

Laget har også en solid foreldregruppe, som alltid stiller opp. Foreldrene hjelper til på alt av kamper, og på lagets mange cup-opplevelser. Det er ikke lenge siden laget tilbragte en helg på Hamar, der de deltok på Hamar Talentcup. Foreldregruppen var den gangen mange nok til at de selv kunne ha stilt et lag, alt for å gi guttene en beste mulig opplevelse.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Sesongen 2019 har for 16-åringene innholdt mange sportslige oppturer. Noen nederlag har det også blitt, noe som gir motivasjon til å bli bedre. Med sin ballbesittende fotball, med frispilling bakfra, har laget blant annet nådd 1/8-finalen i A-sluttspillet i Norway Cup og endt på en flott 5. plass i Hamar Talentcup. På Hamar beseiret de både vinneren og 3. plassen, i en tidlig fase av turneringen. I seriespillet ligger de på en 4. plass og vil med det sikre fortsatt spill i 1. divisjon. Dette blir i så fall et av de beste resultatene for et G16 lag i Strømmen på mange år. Fokuset er derimot på utvikling, og med det perspektivet kommer resultatene i andre rekke. 

Vi gratulerer guttene med en imponerende sesong og ønsker dem lykke til i sesongavslutningen. Vi må også takke spillerne, de foresatte og trenerne for det fantastiske eksempelet de setter for klubben.

Annonse fra Obos-ligaen: