Et offer for effektivitet

Sandefjord - Strømmen 2-0

Annonse:

Det er ingen tvil om at mål preger fotballkamper. Mangelen på mål preger også enkeltspillere og etterhvert hele laget.

For noen er høsten en forlengelse av sommeren, mens det for andre er starten på vinteren.
For noen er høsten en forlengelse av sommeren, mens det for andre er starten på vinteren.

Det ble en litt merkelig fotballkamp på Komplett Arena. De eneste to avslutningene på mål, endte begge opp på resultattavla. Det var med andre ord ikke en travel kveld for lagenes sisteskanser.

Før kampstart hadde lagene forberedt seg på en kamp med ballbesittende verter og direktespillende gjester. Slik ble det ikke.

Fra start spilte lagene på sikkerhet, og de hadde god kontroll i de første minuttene. Strømmen hadde mest ball, men kom bare til et par nesten-situasjoner. I det 10. minutt legges ballen inn fra Strømmen sin venstreside. En spiller i grått sklir og havner på naturgresset, mens ballen triller til Sandefjord sin venstreback.  Han er besluttsom og 5 sekund senere er ballen slått diagonalt. Ofkir drar seg innover fra høyre og avslutter. Morten Sætra og Kristian Jahr forsøker å blokkere, men ballen smetter i mellom dem. Effektivitet av ypperste klasse, 1-0.

Det første målet endrer ikke kampforløpet. Strømmen fortsetter å ha mest ball og Sandefjord barrikaderer seg utenfor egen 16-meter. Halvveis i omgangen kommer det en ny leksjon i effektivitet. En 50-meters pasning fra en annen verden, finner en målsnikende Engblom på offsidelinjen. Alene mot Sætra gjør han ingen feil. Lett, tenker svensken.

Med to måls ledelse ser ikke Sandefjord noen grunn til å endre på noe, og kampen fortsetter i samme spor. Vertene har god kontroll og Strømmen sliter med å slå sprekker i forsvarsmuren.

2-0 halvveis

I andre omgang virker hjemmleag forsynte offensivt. Strømmen er flinke i presspillet og har kontroll på alt, foruten resultatet. God kontroll og god moral blir denne kvelden desverre trumfet av snillisme og mangel på presisjon. Dette gjør at Sandefjord har få problemer med å holde stand. Farligst blir det når klokka har passert 90 minutter, men forsøkene blir på nytt blokkert. 

Alle poengene ble igjen i Sandefjord, to avslutninger var tilstrekkelig.  Når både Skeid (1-1 mot Sogndal) og Notodden (2-0 mot Kongsvinger) tar poeng, er det på tide å ta av seg silkehanskene. Høsten i OBOS-ligaen er ikke et sted for snille gutter. 

Annonse fra Obos-ligaen: