Reisen fortsetter for Willian #19

Neste kamp spilles sør i Karibia mot St. Vincent og Grenadinene

Willian Pozo-Vuenta spilte den første timen da Cuba vant 5-0 mot De britiske jomfruøyene. Til tross for en 40 timer lang reise og kraftig jetlag er Willian fornøyd med det han selv kaller en helt OK debut fra sin side. Jeg brente to store sjanser, men ellers synes jeg det gikk greit, sier Willian på telefon fra flyplassen i Guatemala City. Cuba har ikke mulighet til å nå VM i Qatar ettersom de startet VM-kvalifiseringen i mars med to knepne tap. Nå ønsker de å vinne også den siste kampen i gruppespillet.

Saint Vincent and the grenadines

God stemning før flyturen til St. Vincent

Neste kamp skal spilles i Kingstown på St. Vincent sør i Karibia. Pozo og resten av Cuba sitt landslag er nå på vei til den lille øystaten med ca 100 000 innbyggere. Kampen spilles 8. juni og hjemmelaget trenger tre poeng for å fortsatt kunne vinne gruppen.

Treningsleir

Etter den kommende kampen returnerer laget til Guatemala der de skal være på en treningsleir frem til CONCACAF Gold Cup. CONCACAF (The Confederation of North, Central America and Caribbean Association Football) tilsvarer UEFA i Europa og Gold Cup blir som et EM å regne. Cuba må gjennom to kvalifiseringsrunder til Gold Cup, men før dette skal de altså trene.

Ser mot 2026

Å spille landslagsfotball for Cuba har lenge vært forbeholdt spillere som spiller i den hjemlige ligaen. Dette er nå endret og spillere i utenlandske klubber kan igjen spille for Karibias største stat. I tillegg til Strømmen sin Willian Pozo-Vuenta fra OBOS-ligaen er Jorge Corrales, med kamper i Major League Soccer og ikke minst Onel Hernándes med laget. Hernándes skal neste sesong spille i Premier League for Norwich. Målet for Cuba er i første omgang å nå gruppespillet i Gold Cup.  Hjemme på øya er planene derimot mer langsiktige enn som så.  Fotball har nylig blitt den mest populære sporten i landet og planer legges for å kunne kvalifisere seg til et utvidet VM, i USA 2026. Hvem vet, kanskje det blir Pozo mot Håland i åpningskampen?