Før kampen: Åsane

En fokusert spillergruppe har ikke glemt det forsmedelige tapet mot Tromsø og gleder seg til neste kamp.

Annonse:

Små marginer

OBOS-ligaen kommer til å bli som vi forventet. Ingen enkle kamper og små marginer som skiller i hver eneste kamp. Etter to gode prestasjoner, mot KFUM og Tromsø, er det mye positivt å bygge videre på.  Laget er derimot ikke fornøyd med poengfangsten, så mot Åsane er målsetningen klar.  Med fordel av hjemmebane kan derfor publikum forvente et offensivt og resolutt hjemmelag. 

Endring i reglement før 4. runde

NFF har vedtatt å utvide maksimal størrelse på en kamptropp til 20 spillere. Nytt av året er muligheten til å bytte 5 spillere, som sikkert vil bli kjærkomment for alle lag, i et unormalt tett kampprogram. Økt størrelse på kamptroppen vil i større grad være en fordel for hjemmelagene, ettersom flere lag, spesielt i disse økonomisk krevende tider, vil forsøke å begrense antallet ubenyttede reserver på lange borteturer. 

Ny byttetaktisk vudering

(Oppdatert tekst: I Tromsø fikk Strømmen beskjed av 4. dommer at om de gjorde et bytte i pausen, var dette det siste tilgjengelige - ettersom Tromsø også skulle bytte. Strømmen valgte derfor å ikke gjøre noen endringer før andre omgang. I ettertid viser det seg at dette ikke var riktig fortolkning av reglementet, synd for Strømmen i denne kampen - men en ellers urimelig regel er da heldigvis ikke en realitet. )

Det er, som tidligere nevnt lov til å bytte 5 spillere. Det finurlige er at hvert av lagene bare har mulighet til å gjøre tre stopp i spillet, for å gjennomføre byttene. 

I Tromsø var Strømmen "tvunget" til å gjøre to bytter i første omgang, først for Sellin sin skade og deretter for å sette inn en midtsopper da Andresen fikk rødt kort. Strømmen hadde med det fortsatt tre mulige spillere å bytte, men bare ett stopp til gode. 

I kampen mot Åsane blir det for første gang 20 spillere i troppen til Strømmen. Andresen soner karantene og Sellin er nå å finne på en forholdsvis kort skadeliste. 

Åsane

Etter fire sesonger i OBOS-ligaen måtte bergenserne en tur nedom PostNord-ligaen i 2019. Etter å ha endt sesongen på andreplass ble opprykket sikret gjennom kvalifiseringskamper mot Kvik/Halden og Notodden. Etter et år med en veldig romantisk fotballfilosofi har det fintspillende laget tilpasset seg noe før møtet mot OBOS-motstandere. Vi kan derfor forvente et lag som vil være flinke til å variere spillet sitt, og som ikke kommer til å ta like mange sjanser lavt i banen. Offensiv kvalitet har de i massevis, og får de rom og fred vil nøytrale tilskuere kunne få servert fin angrepsfotball. Rom og fred skal de derfor ikke få mye av. 

Innbyrdes oppgør

Lagene har møttes åtte ganger tidligere i  OBOS-ligaen og Åsane har bare vunnet én gang. 

2018.11.04 Åsane - Strømmen 0 - 5
2018.04.08 Strømmen - Åsane 3 - 0
2018.09.17 Strømmen - Åsane 2 - 2
2018.05.28 Åsane - Strømmen 2 - 2
2018.10.02 Åsane - Strømmen 2 - 0
2018.04.24 Strømmen - Åsane 0 - 0
2018.08.02 Strømmen - Åsane 1 - 0
2018.05.25 Åsane - Strømmen 0 - 3

Slik ser du kampen

Alle fotballkamper er best på stadion. Det er fortsatt mulig å kjøpe billetter til kampen mot Åsane. Om du ikke har muligheten til å være tilstede er dette en oversikt over hvor du kan få med deg mandagens kamp.

  • TV: Alle TV-distributører (Altibox, Get, Riks TV osv.) har OBOS-ligaen i en av sine pakker. Bare sørg for at du har det inkludert i din pakke. Kampen vises på en av de 14 kanalene til Eurosport Norge som er dedikert til norsk toppfotball.
  • Stream: Ønsker du å streame kampen, gjør du det ved å skaffe deg et abonnement på Dplay.

Klikk her for å få tilgang til Dplay

OBOS-ligaen - 2020 - Runde 4
OBOS-ligaen - 2020 - Runde 4

 

Annonse fra Obos-ligaen: