Før kampen: Tromsdalen

Strømmen - Tromsdalen har avspark kl 18:00 på søndag

Med 11 runder igjen av årets OBOS-liga har de fleste lagene et klart mål for resten av sesongen. Felles for disse målene er at det kreves at en vinner fotballkamper. Med færre muligheter igjen, blir både viktigheten av kampene og presset på spillerne, høyere. Det er altså nå laget trenger støtte. Takler du spenningen, er Strømmen Stadion riktig sted.

Både Strømmen og Tromsdalen kommer fra tap i forrige runde. Kongsvinger snudde 1-2 til 3-2 og påførte Strømmen et nederlag av det forsmedelige slaget. Øystein Vestvatn og Mats-Andre Kaland skåret målene for Strømmen, men ble overgått av Adem Güven sitt hat-trick for hjemmelaget. Uten poeng i bag'en er det en mager trøst at det leveres en god bortekamp. På TUIL-arena skåret Ulrik Fredriksen kampens eneste mål, i det siste spilleminuttet. Det gjorde at Sogndal måtte rydde plass til alle tre poengene før de forlot åstedet i taxi, på vei til Langnes.

13. Skeid                19     -6   16
14. Strømmen       19   -10   15
15. Notodden         19   -13   14
16. Tromsdalen     19   -36     5

Om Tromsdalen

Tromsdalen Ungdoms- og Idrettslag holder til på den "riktige" siden av Tromsøbrua. Den ikoniske brua er ett av tre kjente landemerker i Tromsø by. De to andre er Tromsdalstind og Tromsdalen kirke, også kalt Ishavskatedralen. Folkan i Dalen har med andre ord rett til å være stolt. Det er de også av idrettslaget sitt, som bedriver et mangfold av idretter, deriblant fotball.

Siden TUIL rykket opp til 1. divisjon i 1999 har de aldri vært mer enn 3 år i samme divisjon. "Heis-laget" har i denne perioden vært igjennom 6 nedrykk og like mange opprykk. Det har med andre ord vært mye følelser i Dalen. Årets sesong, som er lagets tredje strake i OBOS-ligaen, blir ikke noe unntak.

TUIL trenes av engelske Jonathan Hill. Han erstattet Gaute Ugelstad Helstrup, som tok over HamKam før denne sesongen. Jonathan Hill har de siste årene vært spillerutvikler i TUIL, men har også en fortid fra trenerteamene til Tromsø, Fulham og Manchester United.

TUIL sine siste fire kamper:

04.08: Sandefjord - Tromsdalen 1-0
11.08: Tromsdalen - Skeid 1-0
18.08: Start - Tromsdalen 2-0
21.08: Tromsdalen - Sogndal 0-1

Innbyrdes oppgjør

Strømmen har i dette milleniumet møtt Tromsdalen 11 ganger i 1. divisjon. Kampene har for Strømmen endt med 2-4-5, noe som definitivt kan forbedres. De siste 5 oppgjørene har endt slik:

13.05.17: Strømmen - Tromsdalen 1-1
15.10.17: Tromsdalen - Strømmen 1-1
17.06.18: Strømmen - Tromsdalen 1-3
22.07.18: Tromsdalen - Strømmen 3-2
28.07.19: Tromsdalen - Strømmen 0-2

Endring på keeperplass

Denne uken har Strømmen solgt Marius Berntzen til Aafk og hentet Morten Sætra på lån fra Strømsgodset. Sætra har vært andrekeeper i Godset og gleder seg til å spille kamper for Strømmen i OBOS-ligaen.

I følge trener Ole Martin Nesselquist var det en fokusert spillergruppe på treningen i formiddag. Ettersom noen spillere er på vei tilbake fra småskader, blir ikke troppen til kampen endelig bestemt før i morgen. Nesselquist forventer en jevn kamp mellom to lag som forsvarer seg godt. Han ser også frem til å se Morten Sætra i aksjon mellom stengene.

HVORDAN KAN JEG SE ELLER FØLGE KAMPEN LIVE?

Kampen sees best fra tribunen på Strømmen Stadion. Billetter kan kjøpes på nett eller i billettluke på stadion før kamp.

Kampen vises også på Eurosport Player.

Selv om du følger kampen fra tribunen eller foran TV-skjermen kan du også holde et øye med vår facebook-side. Der får du i tillegg til oppdateringer fra kampen også en del andre godbiter.