Før kampen: Ull/Kisa

Ullensaker/Kisa - Strømmen har avspark kl 18:00 på søndag

Den siste tredjedelen av sesongen starter med en kort biltur til Jessheim. Der blir det naboduell med to lag som har mye å revansjere. Forrige søndag fikk Ull/Kisa seg en real nesestyver. Kåffa stoppet ikke før det stod 5-1 på Ekeberg. Strømmen på sin side, måtte se seg slått av Tromsdalen. Tabelljumboen tok sine første bortepoeng i årets OBOS-liga etter ha skåret hele fire mål her sørpå.

K P
13 Notodden 23 21
14 Skeid 23 17
15 Strømmen 23 17
16 Tromsdalen 23 8

Om Ull/Kisa

I Ullensaker/Kisa Idrettslag har det de seneste årene vokst frem en av norges største breddeavdelinger innen fotball. Med 1658 nye innbyggere i kommunen, bare i 2018, er det mye som tyder på at Ull/Kisa kommer til å vokse videre. Hos de gule og grønne er det derimot ikke lenger bare snakk om bredde. Mye har skjedd etter at andredivisjonslaget fra Jessheim tok et steg opp, tilbake i 2011. God anleggsutvikling har vært viktig. Ny stadion, skole og hall har gitt gode rammer for klubben, som har spilt kvalifisering til Eliteserien de seneste to sesongene.

Ull/Kisa trenes av Trond Fredriksen. Sunnmøringen, med over 400 kamper for Aafk, hadde mye å juble for i starten av sesongen. 0-8 i Tromsdalen ble lagt merke til. En nedadgående trend de seneste månedene kan derimot gjøre det nødvendig å justere litt på målsetningene.

Ull/Kisa sine siste fire kamper:

11.08: Ull/Kisa - Nest Sotra 1-1
18.08: Raufoss - Ull/Kisa 4-2
21.08: Ull/Kisa - Sandnes Ulf  3-1
25.08: KFUM Oslo - Ull/Kisa 5-1

Innbyrdes oppgjør

Hvis vi baserer oss på empirisk forskning og at fotball er matematikk, er det vanskelig å spå utfallet av søndagens kamp. Lagene har møtt hverandre 13 ganger tidligere på dette nivået, med resultat 5-3-5. Både Strømmen og Ull/Kisa har vunnet 3 av de siste 10 kampene i årets OBOS-liga, og som tidligere nevnt hadde de begge en vond opplevelese i forrige runde. Strømmen har dog aldri vunnet en seriekamp på Jessheim stadion. Det motsatte oppgjøret, som ble spilt i vår, endte 1-1. Se straffemålet til Sivert Gussiås i videovinduet nedenfor.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Hva så med våre egne gutter?

Ole Martin Nesselquist kan rapportere om en fin treningsuke. Etter nedturen forrige søndag har gruppa fått energien tilbake, noe som har gitt mange gode økter. Laget skal med andre ord være klar for oppgavene som kommer. På spørsmålet om det blir endringer, svarer hovedtreneren slik:

- "Ja, det blir endringer".

Da gjenstår det bare å glede seg til en ny spennende runde av OBOS-ligaen 2019.

HVORDAN KAN JEG SE ELLER FØLGE KAMPEN LIVE?

Kampen sees best fra tribunen på Jessheim Stadion. En av Ull/Kisa sine hovedsponsorer, Aurskog Sparebank, spanderer billettene denne dagen. Om du ikke kommer deg til Jessheim, kan du også støtte laget ved å se kampen fra Bowling 1 Strømmen.

Kampen vises også på Eurosport Player.

Selv om du følger kampen fra tribunen eller foran TV-skjermen kan du også holde et øye med vår facebook-side. Der får du i tillegg til oppdateringer fra kampen også en del andre godbiter.