Før Ranheim

Strømmen reiser til Trondheim for å møte laget som har scoret flest mål i årets OBOS-liga

Poengdeling

For en uke siden måtte Strømmen nøye seg med å dele poengene med gjestene fra Øygarden. En lyktes ikke med å avgjøre kampen til tross for et solid spillemessig overtak. Med en tredjedel av sesongen unnagjort har vi til gode å føle oss heldige når sluttsignalet går. Heldigvis er det jo slik at lykken står den kjekke bi, og hva passer da bedre en en kveldskamp på Extra Arena i Ranheim.

Strømmen

Uken startet med et par fridager før treningen startet opp igjen torsdag. Litt snufsing på fridagen gjorde at en spiller ble testet for Covid-19. Selv om det negative resultatet kom innen 24 timer ble vi alle påminnet om hvor skjør hverdagen vår er. Fotballspillerne er nå midt inne i sin tredje måned med Covid-19 karantene, noe som har vært avgjørende for at toppfotballen ruller. Selv om restriksjonene har blitt noe nedjustert underveis har mange måttet gi slipp på mye. Spillerne våre er derimot klare på hva som må til for at sesongen skal kunne fullføres og lever fint med dette.

Mats-André Kaland må belage seg på noen uker på sidelinjen etter skaden han pådro seg mot Øygarden. Jahr, Sellin og Laham er alle ferdig restituert og på ny klare for en startellever, så får vi se om Nesselquist finner plass til noen av dem mot Ranheim.

Mest offensiv trening på siste økt før turen til Trondheim

Ranheim

Hjemmelaget har mye å revansjere etter å blitt nedsablet med 4-0 på Fosshaugane i forrige runde. Hjemme på Extra Arena har de vært sterke så langt og det er bare Tromsø som har maktet å stjele med seg noe derfra.

Ligaens mestscorende lag har lyktes å få 29 baller i nettet på de 10 første kampene. Et snitt på 2,9 mål per kamp (3,6 på hjemmebane) kan virke skremmende for noen, men laget som spilte i Eliteserien i 2019 har også sluppet inn 19, to flere enn Strømmen. Hjemmelaget er likevel skyhøye favoritter hos Norsk Tipping, men i OBOS-ligaen går ting aldri helt som forventet og Nesselquist sier dette om vår neste motstander:

"Ranheim er et lag vi kan finne masse inspirasjon i. De spiller fin fotball i 4-3-3 med veldig likt grunnspill som vi ønsker å ha, og har lykkes godt med dette over tid. Og klubbens utvikling har vært imponerende sett over de siste syv-åtte årene. Det blir veldig morsomt å måle krefter mot de, men mandag legger vi respekt og beundring til side. Da vil vi ha tre poeng."

(artikkelen fortsetter under bildet)

OBOS-ligaen - 2020 - Runde 11

Innbyrdes oppgør

I 2009 vant Strømmen og Ranheim hver sin avdeling i 2. divisjon og rykket opp til 1. divisjon. Deretter har lagene møttes hvert år til og med 2017. Statistikken på disse kampene er 10-2-8 i favør Strømmen, men det er likvel Ranheim som har spilt de to foregående sesongene i Eliteserien. De ferskeste oppgjørene endte slik:

16.08.2017 Strømmen - Ranheim 1-0
23.06.2017 Ranheim - Strømmen 1-0
14.08.2016 Strømmen - Ranheim 2-1
22.05.2016 Ranheim - Strømmen 4-1
18.10.2015 Strømmen - Ranheim 2-4
13.05.2015 Ranheim - Strømmen 2-0

Slik ser du kampen

Her er en oversikt over hvor du kan få med deg fredagens kamp.

• TV: Alle TV-distributører (Altibox, Get, Riks TV osv.) har OBOS-ligaen i en av sine pakker. Bare sørg for at du har det inkludert i din pakke. Kampen vises på en av de 14 kanalene til Eurosport Norge som er dedikert til norsk toppfotball.
  • Stream: Ønsker du å streame kampen, gjør du det ved å skaffe deg et abonnement på Dplay.

Klikk her for å få tilgang til Dplay