Før Sogndal

Endelig er det duket for fotballkamp i høstvær for høstlaget Strømmen.

A game of two halfs

I forrige hjemmekamp fikk se en blendende god førsteomgang, og en rotete forestilling etter pause.  Det endte likevel med seier 5-2 på den arenaen vi har tatt 93 prosent av poengene hittil i sesongen.

Strømmen har så langt ikke klart å følge opp gode resultater, og har enda ikke vunnet to kamper på rad. Med to omganger av den gode sorten bør det derimot være gode muligheter for å kunne overraske på Fosshaugane.

Strømmen

Med åtte dagers pause og foran en litt roligere periode, kan trenerteamet tenke mer kontinuitet. Dette forstår også spillerne, noe som gjør at det er skjerpet konkurranse på treningsfeltet.  Mye tyder på at laget som herjet med Jerv før pause får en ny mulighet, men Nesselquist liker å dra frem noen ess fra ermet. Og der har hovedtreneren både Jahr, Sjølstad og Thun, som alle har fått mye spilletid i år. En ting er sikkert, vi tar med oss mye mer enn bare håpet, over fjellet til Sogndal.

"Mac" Laham avsluttet karrieren i Strømmen med både mål og assist mot Jerv, men nå har han blitt spilleberettiget for Kongsvinger. Skadestuen har vært romslig, men nå har Ravneng, som er ute resten av året, fått selskap av Mats-André Kaland, Magnus Tvedte og Lasse Nordås. Alle tre er snart tilbake, men blir ikke med på bussen vestover.

Sogndal

Etter flere år med få lokale spillere i stallen har Sogndal fått frem flere spennende profiler fra regionen. Eirik Bakke rår over en av de yngste troppene i årets OBOS-liga og det var, som i Strømmen, forventet at laget skulle variere i prestasjonen. Sogndal har derimot bare hatt én bølgedal så langt.  Tapene i runde 3, 4 og 5 er etterfulgt av 8 kamper uten tap.  Dette har bragt laget til en tredjeplass og tilført et snev av eliteserieduft i brygget til Saftkokaradn.

På Sogndal finner vi to tidligere strømmenspillere i Blårud og Brændsrød. Førstnevnte fikk sitt fjerde gule kort mot Kongsvinger i forrige runde og må stå over kampen mot gamle lagkamerater.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Innbyrdes oppgør

De siste 6 oppgjørene på Fosshaugane Campus har alle endt med hjemmeseier og med en samlet målforskjell på 21-6. I de motsatte oppgjøren har Sogndal derimot bare lyktes å vinne én gang. Strømmenspillerne må altså spille som om de var på Strømmen. De fire siste oppgjørene i OBOS-ligaen har endt slik:

22.09.2019 Strømmen - Sogndal 2-0
16.06.2019 Sogndal - Strømmen 4-2
14.08.2018 Strømmen - Sogndal 1-0
27.05.2018 Sogndal - Strømmen 5-1

Slik ser du kampen

Her er en oversikt over hvor du kan få med deg fredagens kamp.

• TV: Alle TV-distributører (Altibox, Get, Riks TV osv.) har OBOS-ligaen i en av sine pakker. Bare sørg for at du har det inkludert i din pakke. Kampen vises på en av de 14 kanalene til Eurosport Norge som er dedikert til norsk toppfotball.
  • Stream: Ønsker du å streame kampen, gjør du det ved å skaffe deg et abonnement på Dplay.

Klikk her for å få tilgang til Dplay