Forsinkede sommerleker

Lørdagens økt var av det litt annerledes slaget, selv om fokuset var det samme; teamwork, konkurranse og glede. 

Annonse:

Smil, glede og frustrasjon

Sesongen er lang, og det er mange dager hvor forventninger, krav og press preger treningsøktene. Derfor er det fornuftig å bryte opp innimellom og gjøre noe helt annet. Nettopp dette gjorde A-laget på lørdagens økt. 

"Vi krever mye av hverandre og ønsker å spille en fotball som krever mye både ferdighetsmessig og mentalt. Derfor er det fint å innimellom bare dyrke konkurranseinstinkt, sammen med spilleglede" forteller Nesselquist. 

Lagene til konkurransene ble trukket etter fredagens økt, og det var en fire konkurranser spillerne skulle gjennom. I tillegg var det mulig å hente bonuspoeng før konkurransene startet for såkalte "kreative påfunn". Det var to av lagene som dro i land tre bonuspoeng hver, men bakgrunnen for bonuspoengene egner seg kanskje ikke på trykk. 

5-a-side

Konkurransene var også av varierende slag. Tre på rad hvor spillerne er brikker, stafetter, 5-a-side-cup og skuddkonkurranse sto på agendaen. Og allerede etter 30 sekunder av første konkurranse våknet vinnerinstinktet hos enkelte av spillerne. Dommer i "tre på rad", assistenttrener Steffen Andersen, tok en tøff (og diskutabel) avgjørelse og ga seieren til et av lagene. "Nå går jeg hjem" kunne du høre fra en ikke-navngitt spiller. Og dermed var standarden satt. 

Jevnt før siste øvelse

Det var stort sett jevnt mellom lagene hele veien, og det hele skulle avgjøres med skuddkonkurranse. Det ble scoret mye mål, men til slutt var det "rødt lag" som kunne stikke av med seieren. Disse besto av Valberg, Renå Olsen, Bjørkkjær, Sjølstad og Kurucay. På en god andreplass fant vi "grønt lag", bestående av George, Jahr, Naustdal, Tvedte og en heltent Lillevik. 

"Vi opplevde vel størst suksess med 5-a-side-cupen, hvor flere av spillerne fikk vist gode ferdigheter. Spillerne leverte mye flott spill, og dommerne Bergum (keepertrener) og Seljeskog (fysisk trener) ledet kampene med stålkontroll" sier Nesselquist. 

"Generelt sett er det fint for oss å ha en dag hvor vi legger vekk alvoret litt, og heller har det gøy sammen samtidig som vi konkurrerer og trener på en del ferdigheter vi ikke gjør ellers. Dette vil skape mer energi inn mot mandagens kamp" fortsetter hovedtreneren

Dårlige dommere

Og selv om treningsøkten skulle lure frem smilene, var det også frustrasjon og irritasjon som dukket opp. Ofte på grunn av dommeravgjørelser av trenerteamet. 

"Gutta liker ikke å tape, og det er bra. Vi liker å vinne. Men å skylde på dommerne når vi trener, går ikke. I mine øyne dømmer vi i trenerteamet feilfritt hver gang", avslutter Nesselquist mens han legger fløyten fornøyd i lommen og går inn i garderoben. 

Annonse fra Obos-ligaen: