Fremskyndet oppstart for OBOS-Ligaen

OBOS-ligaen kan starte opp med fotballtrening fra 25. mai og oppstart seriespill er flyttet frem til første uken i juli

- Basert på gode erfaringer med oppstart for trening i Eliteserien og etter innspill og ønske fra ligaforeningene og klubbene i både OBOS-ligaen og Toppserien, ble oppstart for fase 2,  14 dager tidligere enn opprinnelig planlagt. Det vil si at klubbene i de nevnte ligaene vil kunne starte med fotballtrening tidligst førstkommende mandag, 25. mai. Dette er selvsagt under forutsetning av at NFFs protokoll for trening følges. Vi opplever at klubbene er sterkt motiverte for å komme i gang neste uke og at det jobbes godt og konkret med å klargjøre det som skal til for å kunne sparke i gang, sier generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt.

- NTF er veldig glad for å få i gang OBOS-ligaen, og tidligere enn planlagt. Det skjer fordi erfaringer og gjennomføring har vært meget god så langt. Klubbene gleder seg stort til å komme i gang. OBOS-ligaen har et bredt spekter av klubber med mange unge spennende spillere, og 16 steder i landet får nå sine lokale forbilder i gang igjen, sier Leif Øverland i Norsk Toppfotball.

Kulturminister Abid Raja gleder seg også over at flere ligaer kan starte opp for fullt.

- Jeg er veldig glad for at Toppserien for kvinner og OBOS-ligaen nå også snart får starte opp igjen, etter gode erfaringer fra oppstarten av Eliteserien.

Seriestart

Oppstart av kamper i Toppserien og OBOS-ligaen planlegges første uken i juli. Detaljer og justert spilleplan vil bli diskutert med interessegrupperinger og rettighetshavere.

Strømmen IF

I Strømmen har spillerne ferie frem til 1. juni og klubben arbeider nå med å klargjøre seg for treninger i samsvar med protokollen. Enkelte spillere vil ikke kunne delta før protokollen endres, mens andre kanskje må vente til skolene tar sommerferie. Uansett er det viktig å komme igang og spillerne er mer en klare for å gjenoppta treninger.