Fylte dusinet mot HamKam

Strømmen vant 2-1 på Hamar

Annonse:

På en høstkald Briskeby stadion skåret Sivert Gussiås sitt mål nummer 11 og 12 i årets OBOS-liga. Enda viktigere var det at målene resulterte i poeng nummer 25, 26 og 27 for Strømmen. Med ni poeng forsprang til Skeid, kan det nå dårligst bli kvalik. Nå handler det om å stå løpet ut og om å forberede seg til neste utfordring, Kåffa på den lånte hjemmearenaen Jessheim Stadion.

Med ryggen mot veggen

HamKam var skarpest fra start og de røde fra Strømmen ble spilt lave. De største sjansene ble hindret av oppofrende forsvarsspill, men etter et kvarter måtte Strømmen gi bort et straffespark. Bolkan Nordli var sikker og sendte Sætra feil vei. 1-0 til Hamkam. Hjemmelaget får næring av målet og har flere muligheter til å doble forspranget. Nærmest er de når Kristian Jahr klarer å blokkere et skudd, via stolpen og til kårner.

Supporterbuss fra Strømmen

God stemning blant tilreisende Greyhounds
God stemning blant tilreisende Greyhounds

Greyhounds jobber nå hardt for å få en respons ute på banen, og iherdigheten fra den grå horden gir resultater. Strømmen kjemper seg inn i oppgjøret og forsmaken er et fint hodestøt fra Sellin. Linjedommeren underkjenner utligningen, men nå er det Strømmen som fører an. Dieserud smeller til på et frispark fra 20 meter og målvakten må slå ballen til side. Der dukker Kaland opp og når Gussiås via stolpen. 20-åringen sørger for at det står 1-1 når lagene spaserer inn til pause.

K P
12 Stjørdals-Blink 2 0
12 Øygarden FK 2 0
15 HamKam 2 0
15 Strømmen 2 0

Stillingskrig

I andre omgang viser Strømmen at det er de som vil mest. HamKam har bare noen sporadiske forsøk, men til tross for mye ballinnehav klarer heller ikke Strømmen å skape de store sjansene. Utover i omgangen synker kvaliteten og en går inn i en fase der tilfeldighetene rår. Morten Sætra er hurtig nede på et skudd fra 16 meter og Kaland klarer nesten å overliste Fagereng i HamKam-målet. Det var derimot Sivert Gussiås sin dag.

Lasse Bransdal slår ballen tilbake til Gussiås, som finner nettmaskene i hjørnet, fra like innenfor 16-meteren. Slik skårer en goalgetter og Espen Olsen må dermed gratulere Ole Martin Nesselquist med tre særdeles viktige poeng. 

Glade spillere etter seieren mot HamKam
Glade spillere takker tilreisende supportere for kampen

Strømmen stilte med følgende lag: Sætra, Grødtlien, Jahr, Norheim, Bjørkkjær, Kaland (Achrifi 84) Blårud, Vestvatn, Dieserud (Bransdal 67), Sellin, og Gussiås (Ness 90)

Annonse fra Obos-ligaen: