Hyllet og hedret til det siste

Et verdig punktum for en stor bauta i klubbhistorien

Annonse:

Selv om resultatet ikke helt var som håpet. Fikk Joar Hoff et verdig punktum på sitt engasjement i Strømmen IF. En klubblegende som alltid var frempå med sitt brennende egnasjement for fotballen.

Fakta Joar Hoff

F. 10.04.1939 d. 22.05.2019

Sivistatus: Gift med Bjørg Hoff (56 år)

Barn: Espen, Rune og Erik

Spillerkarriere: Strømmen, Lillestrøm, Vålerenga, Sander og Bodø/Glimt

Trenerkarriere: Strømmen, Lilletrøm, Vålerenga, Kurland, Lørenskog og Sander

Andre verv: Kommunestyrerepresentant (Ap) i Lørenskog, Daglig leder i Asker SK og Setskog/Høland FK (Team Strømmen)

Utmerkelser: Norsk Fotballtrenerforenings hederstegn med diplom

 

Et tomrom vil alltid stå igjen etter å ha mistet sin ektefelle, far, farfar, svigerfar og nære venn gjennom alle år. Det var derfor veldig hyggelig å ha en samtale med noen av Joar´s nærmeste i forbindelse med seriekampen mot Sandefjord. En samtale fylt med latter og tilbakeblikk over gode minner

Familien forteller om en alle tiders mann som var samfunnsengasjert og opptatt av miljøet rundt seg. En mann som brant for og var opptatt av idrettens vilkår: frivilligheten, klubbenes økonomi og anleggsutvikling når han satt i kommunestyret for Lørenskog kommune.

Det var ingen annen klubb enn Strømmen han brant mest for. Selv om Joar var født Odaling og flyttet til Lørenskog som 10-åring, så var det i Strømmen han fikk sine venner. Forteller Espen Hoff

Som trener ville Joar ha de unge spillerne opp og fram.  Espen Hoff og Knut Johansen var resultat av Strømmens ungdomsavdeling som blomstret og ble en del av spillerstallen i Strømmen på 80-tallet.

"Vi var heldige, for når vi var gamle nok. Så skulle hele A-lagsstallen gi seg og Strømmen sto uten spillere på OBOS-liga nivå. Så vi måtte bli tatt opp, det var tre spillere igjen. Om A-laget visste at vi var bedre eller om det var noe annet fikk vi aldri vite"  forteller Knut Johansen (over 120 kamper for Strømmens A-lag)

Fra høyre: Bjørn Martin Olsen, Rune Steinlein og Knut Elsebutangen. Alle unge spillere for Strømmens A-lag på 80-tallet
Fra høyre: Bjørn Martin Olsen, Rune Steinlein og Knut Elsebutangen. Alle unge spillere for Strømmens A-lag på 80-tallet

Hoff familien har god forankring i Strømmen. Bjørg har stått i kiosken på Strømmen stadion i mange år. Erik og Rune har begge spilt for Strømmen i yngres avdeling. Rune har forøvrig vært trener i yngres på Strømmen, og Espen er den med A-lagskamper. 

Joar med familie
Bak f. v. Sønnene Erik, Rune og Espen
Forran: Bjørg og Joar

Erik som aldri ble noen fotballspiller eller hadde Joar som trener fikk høre:  "Du blir en J*** god dommer du Erik" og det hadde han rett i, forteller Erik. Hvor det brøt ut latter i rommet

Rune som hadde Joar som trener i Lørenskog, kunne fortelle om hvordan Joar løp ut på banen til luftambulansen hvis de landet på Rolvsrud midt i treningen. "Dere lander ikke her, vi har kamp til helgen og har en viktig taktikktrening. Land et annet sted"  lød det.

At Joar var detaljorientert og gjorde ting på sin måte var et av hans kjennetegn. En mann som var nøyaktigheten selv når det kom til å være presis. "Klokka er ikke et smykke gutter!". Starter vi klokken to, så starter vi klokken to. Dette er noe som Espen fikk merke. "Espen, du er 52 sekunder forsent inn døra, du spiller ikke". Forteller Espen etter å ha vært forsent opp fra Bobbo. 

Joar var lidenskapelig opptatt av fotball, men kunne også koble av hvor han blant annet sang i Lørenskogs mannskor. Joar vil definitivt bli husket for sin klare tale på og utenfor banen. Du var aldri i tvil om hva Joar ville. "En som alltid hadde ting linet opp og system på sakene" forteller Per "Zorro" Johansen

Joar Hoff
- "Slik gjør vi det gutter"

Jeg var selv så heldig som fikk mine samtaler med Joar. Når Joar pratet, så hørte man ikke bare, men lyttet nøye etter. Joar satt inne med flere mannsaldre med erfaringer og tanker om hvordan ting har vært, og hvordan ting er. Jeg husker som ung og ivrig trener, at det var stort å få prate med Joar som 19-åring etter et trenerforum på Åråsen i 2010. Joars bortgang er ikke bare et stort tap for familie, venner og Strømmen IF sådan, men også hele fotball-Norge og lokalsamfunnet på Romerike.

Hvil i fred Joar! Du vil alltid bli husket

Minnemarkering
1. minutts applaus for Joar Hoff før kampen mot Sandefjord

Skrevet av Martin Petersen

Kilder: Idrettsdrømmen på Strømmen, Samtale med Bjørg, Espen, Rune, og Erik Hoff, og Per "Zorro", Kirsten, og Knut Johansen 

  

 

Annonse fra Obos-ligaen: