Kaland ser frem til å møte Fredrikstad

Den tidligere FFK-spilleren håper på bedre uttelling når et av topplagene kommer på besøk.

Annonse:

Mats André Kaland liker det han ser av eget lag for tiden. Vi begynner å se ut som på høsten i fjor, sier en godt bakoverlent bergenser i solskinnet på Strømmen Stadion. 

Vi har fått dårlig betalt i de seneste par kampene og mot FFK må det være lov til å håpe på litt stang inn. Kaland var i Fredrikstad fra 2016 til 2017 og kjenner fortsatt igjen noen av navnene i troppen deres. Det er alltid gøy å treffe igjen gamle lagkamerater, og det er selvfølgelig ekstra viktig å ikke tape slike oppgjør. Det betyr at han nok gjerne tar en reprise fra sist Fredrikstad gjestet Strømmen. Da ble Kaland byttet inn for gjestene i pausen, på stilling 4-0. Kampen endte til slutt 4-1 etter at Ulrik Flo skåret på straffe.

Som bergenser fra Laksevåg med hjertet i Brann er noe av det han savner fra tiden i Fredrikstad, det store engasjementet. FFK er på mange måter i samme situasjon som Brann. Går det godt, så koker det og går det dårlig, koker det like mye. Det er vanskelige rammebetingelser, men også veldig moro å være en del av, sier vår nummer 20. Litt kok må det være lov å forvente seg i morgen også, når Greyhounds skal ta til motmæle mot Plankehaugen.

Målrekord?

Det sannsynligvis ingen vet er at Kaland trolig innehar en uslåelig rekord på Strømmen Stadion. På sin nåværende hjemmebane har han totalt spilt seks kamper for fire ulike bortelag. Han har vunnet to og tapt fire, men rekorden går på antall mål i kampene.  Løvham (6-2 og 2-3), Hønefoss (6-0), Kisa (3-2 og 3-4) og FFK (4-1). Totalt 36 mål på 6 kamper har gitt mye valuta for inngangspengene. De samme opplevelsene har han ikke alltid hatt fra hjemmegarderoben, men han tar gjerne en kamp med mye mål i morgen. Men 1-0 er også helt greit, avslutter den rutinerte midtbanespilleren.

Kampstart mot Fredrikstad er onsdag kl 18:00. Det er fortsatt noen få  billetter tilgjengelig for salg, både på hjemme -og bortetribunen.

Annonse: