Klin OBOS umulig

Summen av klubbenes målsetninger er for høy!

Lørdag sparkes det hele i gang og gjett om vi er glade for å være en del av OBOS-ligaen. Strømmen har på mange måter blitt referansen på hva som kreves for å overleve på dette nivået. Klubben er den eneste som har spilt alle utgavene av OBOS-ligaen og er klar for sin tolvte strake sesong i det gode selskap på nivå to i norsk fotball. Derimot er det i år uvanlig mange lag som sikter enda litt høyere. Noe som igjen betyr at det vil være mange supportere, spillere, trenere og ledere som går en tung sesong i møte. For summen av målsetningene er rett og slett for høy.

Elitekvartetten

Aafk, Start, Ranheim og Sogndal har fortsatt duften av Eliteserien i veggene og ser på seg selv som feilplassert på nivå 2. De fleste eksperter tipper da også at disse fire lagene vil være med å kjempe helt i toppen.

Satsningstrioen

Fredrikstad, Hamkam og Sandnes Ulf har alle fasiliteter for større oppgaver enn spill i 1. divisjon. I år har de også en satsning som er tilpasset og ment for et høyere nivå. Ingen av disse klubbene vil være fornøyd med noe annet enn en plassering som kan gi dem en gullbillett til sesongen 2022.

To duetter med ambisjoner

Åsane og Ull/Kisa skal spille fotball, slik fotball bør spilles. I hvert fall om du bor på Jessheim eller nord i Bergen. Begge klubbene har i år profesjonalisert hverdagen til sine spillere og forventer å få mye igjen for dette. Åsane skal forbedre femteplassen fra 2020, mens Kisa tar sikte på å plassere seg godt opp på den øvre halvdel.

Raufoss snøt KFUM for den siste kvalik-plassen i 2020 og nå har begge lag ambisjoner om å ta nye skritt. Lagene har ulik, men tydelig spillestil og de vil kun være fornøyd om de i november ender nærmere toppen enn bunnen av tabellen.

"Røkla"

Med så mange lag i toppen vil det heldigvis bli god plass lenger nede på listen. Hvem av de resterende lagene som blir årets overraskelse kan vi jo ikke vite, men Jerv har sett ut som et godt fotballag i oppkjøringen. Bryne har i tillegg kulturen og ressursene for å kunne levere en god sesong. Overraskelseslagene fra 2020 levnes ingen sjanser av ekspertene, og både Stjørdals-Blink og Grorud tippes ned av de fleste. Dette er vel å merke de samme ekspertene som i fjor tippet Kongsvinger opp, og Åsane tilbake til nivå 3.

Oss selv

Det som er sikkert er at minst to lag rykker ned og maksimalt tre lag rykker opp. Det er klin kokos umulig at alle blir fornøyd, og det vil, som tidligere nevnt, komme både positive og negative overraskelser. Målsetningen vår er å være en av de positive. Vi gleder oss til sesong!