Komfortabel seier mot Grorud

Treningskampen i Groruddalen endte 0-2

I England hører vi ofte om viktigheten av å unngå "back-to-back defeats". Evnen til å slå tilbake blir spesielt viktig i en sesong der kampene kommer på løpende band. Derfor er det godt å slå tilbake etter nederlaget og prestasjonen mot Raufoss.

Bjørlo i første

Det var en forholdsvis jevnspilt første omgang, der begge lag spilte seg til gode målsjanser. Grorud fikk den første muligheten, men en solid Simen Lillevik klarte å blokkere avslutningen. Strømmen fikk etterhvert god kontroll og etterhvert også de fleste mulighetene.  Blant annet er Kurucay nær på et hodestøt etter et frispark. Halvveis i omgangen lyktes Morten Bjørlo med et kontrollert skudd fra utenfor 16-meteren og ballen havner i nettet. På 0-1 fikk samme Bjørlo muligeten til å doble forspranget, men denne gang gikk avslutningen rett på keeper. Simen Lillevik vartet deretter opp med en god benparade og 0-1 holdt seg dermed til pause. En forholdsvis solid første omgang, selv om en slipper Grorud til ved noen tilfeller.

Strømmen stilte med følgende lag fra start: Lillevik, Bjørkkjær, Kurucay, Jahr, Renå, Achrifi, Bjørlo, Kaland, Chaib, Sellin og Laham.

Nordås i andre

Lasse Nordås (18) scoret med hodet. Bildet er fra etter kampen og ikke fra campingferien i 2019

Etter pause ble forskjellen på lagene større og Strømmen styrte mer av det som foregikk på det våte kunstgresset i Groruddalen. Treningskamper preges ofte av mange bytter, så også i dag. Strømmen er derimot flinkest til å opprettholde momentumet etterhvert som lagdelene endres.

Lasse Nordås kunne ha scoret flere, men det ene var av det solide slaget. Bjørkkjær la inn, og den lange 18-åringen steg høyt til værs. Ballen ble headet kontant i mål uten at målvakten rakk å reagere. Kampen endte med det 0-2.

I løpet av andre omgang ble laget endret til: Buhake, George, Tvedte, Kurucay, Bjørkkjær, Naustdal, Bjørlo, Sandmoen, Pozo, Thun og Nordås.

En ganske fornøyd hovedtrener

Ole Martin Nesselquist er fornøyd med å vinne 2-0 på bortebane mot motstand fra OBOS-ligaen. Det er gledelig at vi klarer å holde nullen og at vi fortsetter å produsere mange målsjanser. Vi er fornøyd med hvordan vi fremstod før pause og utover i andre omgang påvirkes vi selvsagt av mange endringer.  Det er likevel mange gode prestasjoner å glede seg over - i begge omganger - sier hovedtreneren.