Mendy #44

Laurent Jacques Mendy (20) er kommet til Strømmen på lån fra Sarpsborg 08.

Annonse:

Som de fleste har fått med seg har Mendy, som han liker å bli kalt, kommet til Strømmen Stadion for å bidra i høst. Den offensive midtbanespillere har fullført sin første treningsuke og har kommet fint inn i gruppa. Nå gleder han seg til debuten mot FK Jerv.

Mendy er en av spillerne Sarpsborg 08 virkelig har tro på og det var mange som trodde han ville få et gjennombrudd i årets Eliteserie. Men i et Sarpsborg-lag som tidvis har slitt med resultater har det vært vanskelig å gi spilletid til en lovende unggutt, og dermed fikk vi til en låneavtale ut året gjennom godt samarbeid med Thomas Berntsen. 

Fritt for syndebukker og helter

Det er store forventninger til Mendy, og det blir ikke mindre når hele norges fotballekspert Joacim Jonsson kårer han til den nest beste overgangen i OBOS-ligaen, en topp 10-liste Strømmen forøvrig fikk med seg Marius Hagen på også. Samtidig er det viktig å huske på at Mendy er en ung gutt som skal lære masse samtidig som han bidrar for Strømmen. 

"Mendy har allerede vist klasse på treninger. Men det er viktig å ikke legge for mye på hans skuldre. Han, sammen med resten av gruppa, skal sørge for at vi plukker mye poeng utover høsten. I Strømmen er det ingen syndebukker, men heller ingen helter" forteller Nesselquist. 

Løpssterk og kvikk

Mendy er fra Senegal og er født i 2001. Han trives best sentralt i banen, men kan nok også bekle mer offensive posisjoner etterhvert. Han har vist frem gode dribleferdigheter og gjennombruddshissighet på trening, og har skapt mye sjanser. I tillegg er han løpssterk og kvikk, og dekker gode rom. 

"Mendy gjorde en fin figur i kampen mot Molde for Sarpsborg 08, og viste der at han har Eliteserie-nivået inne. Men som alle fotballspillere vil han variere litt. Vi er derimot sikre på at han vil gjøre en kjempejobb for oss, og han har allerede uttrykt at han trives godt i gruppa som er veldig viktig" sier hovedtreneren videre. 

Et bra vindu

Mendy blir dermed den tredje nye spillere i sommerens overgangsvindu, og Nesselquist sier seg fornøyd med arbeidet. 

"Det har vært noen utskiftninger som er sunt for gruppa. Noen som ikke fikk nok spilletid har gått ut, og nye har kommet inn med frisk pust og masse gode kvaliteter. Vi er fornøyde med utfallet av sommerens vindu. Så får vi se om vi er helt ferdige, da", mumler hovedtreneren lurt på vei ut døren. 

Vi takker Sarpsborg 08 og Thomas Berntsen for godt samarbeid, og ønsker Mendy velkommen til Strømmen Stadion. 

Annonse fra Obos-ligaen: