Motbakke på Strømmen stadion

Åsane med tre tellende mål i dagens kamp, Strømmen med null

Det pågår anleggsarbeid på Strømmen stadion, men det er ikke bare utenfor banen at terrenget i disse dager oppleves som ulendt.

Det tok ikke lang tid før en kunne se at Strømmen ikke helt hadde dagen. I første omgang handlet det derfor etterhvert om å ro ting inn til pause og en god prat. Litt skulle det likevel skje før en var halvveis. Lasse Nordås burde ha fått scoret sitt første seriemål i det 28. minutt, men hele ballen ble vurdert til å være ute, i forkant av målet. En, i beste fall, marginal avgjørelse mot 18-åringen. Like etter halvtimen er det Jahr sin tur. Det blir kinderoverraskelse når midtstopperen er først på ballen i en takling; gult kort, straffe og 0-1. Men, i en meget svak omgang av Strømmen er avgjørelsene i mot bare en del av problemet.

Ctrl+Alt+Delete

Etter et forsøk på omstart henger det raskt et mål i luften for hjemmelaget. Publikum slipper å vente lenge, men Nordås blir på nytt hindret av en vurdering (se artikkelbildet), og denne gang er det ikke snakk om tvilsomme marginer. I stedet for 1-1 og ny energi blir Strømmen like etterpå straffet for en rotete igangsetting. 0-2 på dette tidspunktet blir rett og slett for mye å absorbere for hjemmelaget, som deretter går over til individuell aktivitet. Strømmen ristes nå kraftig løse av et Åsane som forstår hvor kampen er på vei. De siste 35 minuttene er gjestene klart best og det er greit at laget med norges kuleste supportersang,  i denne perioden scorer sitt tredje.

Ingen jubeldag på Romerike

Nå er det samling i kjelleren før bortekampen mot Stjørdals-Blink. Trønderne fikk OBOS-feber i dag og kunne avbestille billettene hos SAS når de fløy hjem på en rosa sky fra Åråsen.