Nå blir det lys!

Kommunestyret har sagt ja til oppgradering av flomlyset på Strømmen stadion

I går kveld, onsdag 8. september, ble det med klart flertall vedtatt å bevilge penger til oppgradering av flomlyset på Strømmen Stadion. I det digitale kommunestyremøtet i Lillestrøm kommune ble det lagt frem mange gode argumenter til hvorfor en oppgradering er viktig for klubben og Strømmen som helhet. Dette setter vi i klubben veldig stor pris på. Med et anlegg som støtter lisenskravene til NFF kan vi nå bruke mer av tiden vår på å gjøre klubben til en god plass å være, for alle.

Dispensasjon

Mangelen på godkjent flomlys har vært en hemsko for Strømmen IF i en årrekke. Nyopprykkede lag får automatisk dispensasjon fra Norges Fotballforbund det første året de blir en del av toppfotballen. Deretter krever videre lisens at enten lys, eller en handlingsplan kommer på plass. For Strømmen kom opprykket helt tilbake i 2009, noe som betyr at lyset har befunnet seg i enden av en veldig lang tunnel. Etter flere år med utsettelser og nye handlingsplaner fikk klubben i 2019 beskjed om at det nå ikke ville gis flere dispensasjoner etter 2020, men så kom Covid. Med vissheten om at 2021 var siste sesong uten godkjent lys, sier det seg selv at gårsdagens beslutning kom i grevens tid.

Flere runder

Saken har gått flere runder, både i tidligere Skedsmo kommune og nå i Lillestrøm kommune. Første gang det ble hentet inn et tilbud var tilbake i 2011 og de seneste tre årene har det alene vært fire behandlinger av saker knyttet til flomlyset vårt. Nå gleder vi oss bare til at anleggsarbeidet skal starte opp.