Nesselquist oppsummerer sesongen

En trå vår ble avløst av en sprekere høst. Det første året som trener for Strømmen har, ikke overraskende, gitt både opp -og nedturer.

Vi satt oss ned sammen med Ole Martin Nesselquist for å oppsummere årets sesong. Det ble flere interessante svar på våre spørsmål.

Hvordan føler du din første sesong som hovedtrener i Strømmen IF har gått?

- Totalt sett har det vært et bra år. Det har vært innholdsrikt, lærerikt og givende. Resultatmessig endte det også bra til slutt med gode prestasjoner i NM og overlevelse i OBOS-ligaen.

Hva er du mest fornøyd med og hva syntes du dere kunne gjort bedre?

- Jeg er mest fornøyd med den defensive soliditeten vi har oppretthold gjennom store deler av sesongen. Vi har vært godt organisert og vært vanskelige å bryte ned. Vi har også lagt et godt grunnlag i angrepsspillet, men angrepsspillet er også området vi vil jobbe mest med inn mot neste år.

Hvordan synes du utviklingen har vært gjennom året?

- Utviklingen har jevnt over vært bra. Resultatmessig har vi tatt mer og mer poeng gjennom sesongen og blitt bedre og bedre på å vinne kamper. Spillemessig har det også vært god utvikling, men vi skal bli enda bedre inn mot neste år.

LSK var et lag vi burde slå

— Ole Martin Nesselquist

Årets høydepunkt for deg, det må vel være LSK-kampen?

- LSK-kampen er definitivt en opplevelse som står igjen som noe positivt. Samtidig mener jeg at vi var favoritter på det tidspunktet vi møtte de, og at LSK var et lag vi burde slå på hjemmebane. Så både Bodø/Glimt-kampen og HamKam-seieren fra i høst står igjen som veldig positive opplevelser.

Årets nedtur da?

- Det var noen tunge opplevelser i løpet av året, det er klart. Men 0-4 for TUIL i august var tung. Samtidig var den opplevelsen et bunnpunkt, og det skjedde mye positivt i gruppen etter den kampen. Så det kom noe positivt ut av det.

Hvordan vil du beskrive spillergruppen i årets sesong?

- Som ekstremt dedikerte og positive. Det er en fantastisk gjeng, og jeg tror en av hovedgrunnene til at vi holdt oss er nettopp dette. Spillergruppen har stått samlet, beholdt godt humør og aldri gitt opp. I tillegg har de vært lojale ovenfor oss i trenerteamet, og det har vært veldig viktig.

Hva tenker du om de andre klubbenes sesong? Noen overraskelser?

- Jeg tenker at AAFK imponerte. De burde selvsagt være der oppe, men soliditeten og gjennomføringen av sesongen er helt utrolig. De har gjort en god jobb. Ellers noterer jeg meg at Landro fikk en god sesong til i Nest-Sotra, selvom de bruker mye mer penger enn de later som. Men Sandnes Ulf blir skumle neste år, og bør rykke opp. KFUM hadde en god sesong, men det overrasket ikke meg så veldig. Med Isnes ved roret og Vår Herre i ryggen må det jo bli bra. Ellers var det vel omtrent som forventet.

Du ble kjent med Strømmen Greyhounds i år?

- Ja, og det er et bekjentskap jeg setter pris på. Det å være Strømmen-supporter er nok ikke bare enkelt, men de har vært en strålende støtte for oss i år. De møter opp og gir oss energi, og de er kritiske når de har rett til å være det. Men de bryr seg om oss, og de var helt avgjørende i den viktige bortekampen mot HamKam. Støtten de ga oss der var viktig for oss mot slutten av kampen. I tillegg hjalp det å psyke ut Olsen med gode supportersanger, selv om Olsen er enkel å psyke ut.

Nå er det stort sett klart hvem vi møter neste år med unntak av Start og LSK. Hva tenker du om det?

- Jeg tenker at det blir artig å møte Ranheim og Tromsø. Samtidig er det spennende lag som kommer opp fra 2.divisjon. Når det gjelder kvalifiseringskampen som gjenstår tenker jeg at det er en åpen kamp. Lokaloppgjør mot LSK er selvsagt fristende, samtidig er det mange fordeler for oss dersom LSK er i Eliteserien. Jeg har et godt forhold til mange i LSK, og ønsker de lykke til. Uansett hvem vi møter av de to lagene neste år blir det morsomme oppgjør hvor vi skal forsøke å ta seks poeng.

Nå blir det to nye år i Strømmen, hva ser du mest frem imot?

- Det å få lov til å jobbe med så mye bra mennesker i en så verdisterk klubb er noe jeg gleder meg veldig til, og jeg er veldig takknemlig for at klubben vil satse videre på meg. Nå skal vi bygge videre på det gode grunnlaget som ble lagt i 2019, så tror jeg de neste to årene blir veldig spennende. Vi har lyst til å utvikle klubben videre, og skal gjøre alt vi kan for å lykkes med det.