Nesselquist yngst i verden

I en undersøkelse gjennomført av CIES Football Observatory blir det bekreftet at vår hovedtrener er den yngste i verden, på profesjonelt nivå.

I den seneste månedlige rapporten fra CIES ble det lagt frem demografisk statistikk om fotballtrenere i profesjonelle ligaer. CIES anser at  det er 110 ligaer fordelt på 79 land, som er å regne for profesjonelle. I Norge er dette Eliteserien og OBOS-ligaen.

God markedsføring

Rapporten baserer seg på informasjon per 1.6.2020 og det nevnes spesielt at det er Ole Martin Nesselquist (26) som er verdens yngste hovedtrener i profesjonell fotball. Dette har medført at Strømmen nå nevnes i flere medier, verden rundt. Dette er god markedsføring både for klubben og for hovedtreneren vår.

Nesselquist selv er ikke så snakkesalig når det kommer til alderen sin, men vi tvinger frem et sitat i denne sammenheng:
"Det er selvsagt en hyggelig anerkjennelse til både klubben og meg å få vite at jeg faktisk er yngst i verden. Hardt arbeid lønner seg alltid, og det gir litt ekstra motivasjon til å jobbe hardt videre. Når det er sagt er jeg mer opptatt av å være så god som mulig, og det må være viktigere enn når jeg er født".

Et ufordrende yrke

Med tanke på at gjennomsnittsalderen til trenerne er 48,8 år og at den eldste, Hamdi Yilmaz, i tyrkiske Keçiörengücü er 74,5 år, har Ole Martin både tiden og veien foran seg. Det er derimot ikke særlig sannsynlig at han blir værende på samme sted særlig lenge, om vi skal tro statistikken. Et normalt (basert på medianverdi) arbeidsforhold for en fotballtrener i en profesjonell liga, er bare på 301 dager. I OBOS-ligaen er dette tallet 517 dager og i Eliteserien 502 dager. Det er likevel mulig å sitte i jobben lenger, ihvertfall om du bor i Mjøndalen.

Delt 3. plass til nordmann

Bruno Luzi, i franske Chambly på nivå 2, hadde 1. juni 2020 vært hovedtrener i 6910 dager, eller snart 19 år. På delt 3. plass finner vi en nordmann. Det er jo noget spesielt at det er snakk om en delt 3. plass. For det betyr at 1. januar 2006 var en god dag å signere trenereavtale. Både Vegard Hansen i Mjøndalen og  Andris Riherts, i Metta (Latvia) sitter fortsatt ved roret i klubbene de signerte for.

CIES Football Observatory holder til i Sveits, og er kjent for å gjennomføre undersøkelser tilknyttet elitefotball verden rundt. De samarbeider tett med flere av verdens største klubber, samt UEFA og FIFA.

Rapporten kan du finne her:

Vi gratulerer både Nesselquist og klubben!