Nytt marginalt tap

Aafk - Strømmen endte 3-2 på Colorline Stadion

Strømmen var forberedt på å møte målkåte sunnmøringer og mot de beste lagene kan en ikke tillate seg å gjøre enkle feil. Et ugunstig balltap på egen halvdel ledet til en "tap-in" for hjemmelaget. Bolkan Nordli trillet ballen til en umarkert Sigurd Haugen som ga hjemmelaget ledelsen i det 6. minutt.

Et rystet Strømmen ble nå spilt lave og måtte tåle at vertene fikk noen halvfarlige sjanser. Like før halvtimen doblet Aafk ledelsen på en corner. Quint Jansen stusset videre til Erlend Segberg, som brukte hodet til å gjøre 2-0. Et par minutter senere ble Jahr overlistet av Bolkan Nordli og dommeren valgte å belønne Aafk-spilleren med et straffespark. Kristoffer Barmen misset ikke, 3-0.

(se trekket som ga Aafk det Strømmen enda ikke har fått i år, i videovinduet nedenfor)

Ettermiddagssol og pizza

Med 3-0 på grafikken øverst i hjørnet på Discovery+ var det fristende å rette fokuset mot det nydelige høstværet og pizzadeigen som stod til heving, men før en rakk å reise seg våknet Cheng til live. 3-1 skapte en gnist av håp.

(se scoringen til Christoffer Cheng i videovinduet nedenfor)

Litt for sen sluttspurt

Andre omgang ble veldig ulik den første. Hjemmelaget var fornøyd med å beholde status quo og Strømmen slet med å produsere de helt store sjansene.  Utover i omgangen ble det gjort flere endringer og med åtte minutter igjen på klokka var alt av friske bein kastet innpå. Sluttspurten ga en umiddelbar effekt på kampen og Strømmen så farligere ut. Redusering nummer to kom når det var fem minutter igjen å spille. På nytt er Cheng sentral, men denne gang serverte han Dahlby. 3-0 var med det blitt til 3-2.

(Se Magnus Dahlby score sitt første mål i strømmentrøya, i videovinduet nedenfor)

Strømmen trykket på for poengdeling og skapte mye de siste minuttene. Til tross for flere gode forsøk fra blant andre Birkeland og Dahlby, klarte de oransje å dra seieren i land. Vi tar med oss at det som så ut til å bli en total ydmykelse, endte som et hederlig tap. Målforskjellen kan vise seg å bli viktig, men null poeng kan vi uansett aldri tillate oss å være fornøyd med.

Neste oppgave er Kåffa førstkommende onsdag. Kampstart er 16:00!