Pål Steffen Andresen

Vår kaptein er klar for sin 352. kamp i norsk toppfotball

Pål Steffen Andresen er klar for sin 19. sesong i norsk toppfotball og spiller i dag sin første tellende kamp i 2020. Parallelt med at rutine opparbeides oppstår også behovet for å ta mer hensyn til kroppen. Stengte helsestudioer og vektrom har gjort sitt til at Corona-pausen har blitt litt lenger enn det midtstopperen selv har ønsket. I tillegg har Andresen i flere år kombinert fotballyrket med det å være lagersjef hos TTP Seals. En vel fungerende kombinasjon i normale tider, men denne våren har nødvendige smitteprotokoller påvirket oppstarten. Det ble derfor bare med noen korte innhopp i de siste treningskampene for vår #23, men etter noen gode treninigsuker er han endelig klar til dyst.

Kaffe og kanelbolle

Pål Steffen har lært seg å ignorere det faktum at det skal spilles kamp, helt frem til drakta dras over hodet. Før dommeren blåser i gang, er det derfor ingen som er bedre til å koble av. I Tromsø betød det at mens lagkameratene lå på rommet med bena høyt og med Nesselquist i opptak, var Steffi på plass ved kaikanten med en kaffekopp og en kanelbolle.

Strømmen sin #18, Lasse Nordås i mai 2002, samme måned som Pål Steffen Andresen debuterte for LSK i Tippeligaen.

Midtnattsolen er jo den samme på dagtid, så hvorfor ikke nyte tilværelsen i Nordens Paris. Strømmensupporterne har derimot ingen ting å frykte. Til tross for at dette blir hans kamp nr. 352 i norsk toppfotball (for LSK, Kisa og Strømmen), er det fortsatt full tenning på alle plugger i den 38 år gamle kroppen, så snart avsparket går.

Leder og mentor

Med en noe yngre spillertropp er det viktig at noen av de mer rutinerte spillerne står frem som gode mentorer. Heldigvis er det flere som har tatt på seg denne rollen, deriblant Pål Steffen. Han yter stor respekt og bidrar til et godt utviklingsmiljø både på og utenfor banen. Han vet hva som må til for å lykkes og deler gjerne.

Pål Steffen har spilt 118 kamper for Strømmen og passer godt inn i en klubb som har kameratskap som sin kjerneverdi. På dagens lag er Pål Steffen eldstemann, og Lasse Nordås er yngst. Lasse er født i februar 2002, og husker trolig ikke LSK-debuten til Andresen i mai samme år. Men forhåpentlig vil han huske første gang han selv spilte på samme lag som kaptein Andresen. I Tromsø 2020.

I Strømmen er ikke BB forkortelse for Banens Beste

Kortspill er en nødvendig avveksling på lange borteturer, men også ellers i livet

Lange borteturer blir kortere av kort. BB-gjengen vokser og Pål Steffen regnes for å være en av ringrevene i bondebridge. Med utskiftinger i stallen er det alltid en viss bekymring hos BB-gutta og at Blårud dro til Sogndal nesten "midt" i sesongen, skapte et rekrutteringsbehov. Nykommerne viste at de ikke var vanskelig å be og selv om det klages litt på de taktiske egenskapene til unggutta, har kortspillingen eskalert. Mandag kl 18:00 er det derimot fotball som gjelder, og vi ønsker Pål Steffen Andresen og resten av laget lykket til mot Tromsø!