Solid seier mot Kåffa

En godt gjennomført hjemmekamp endte med 2-1 mot KFUM

Strømmen hadde mye å bevise etter serieåpningen på Jessheim og leverte varene i den første hjemmekampen for året. Etter en noget spesiell kamp mot Kisa var det godt for spillerne å komme i gang med poengfangsten.

Lynvinger

Det var to gode OBOS-lag som følte litt på hverandre de første 15. Mye fint spill, men uten at det skjedde mye i noen av målgårdene. Etterhvert viste derimot de to kantene på hjemmelaget, Nordås og Chaib, at de har stor fart og krutt i støvlene. Først fyrte Nordås av, men Simon Thomas i kåffaburet lot seg ikke affisere. Like etterpå prøvde Chaib seg fra skrått hold, men kampens første store sjanse ble bare en forsmak.  For i det 25. spilleminutt plasserer Chaib ballen elegant til side for Thomas og Strømmen leder 1-0.

(Se scoringen i videovinduet nedenfor)

Strømmen kom til flere gode innleggsmuligheter utover i omgangen, men klarte ikke å skape nevneverdig trøbbel for gjestene.

Publikum kåret Youssef Chaib til dagens Gråtass, ikke helt ufortjent

Lillevik, som slapp å anstrenge seg i den første omgangen, kunne ta av seg hanskene og spasere til pause med en fortjent ledelse.

Bunnsolid

Etter pause er det Strømmen som tar tak i kampen og får flere gode overgangsmuligheter. Nordås, Kaland og Chaib er alle farlig frempå. Etter en time spill kommer trygghetsfølelsen snikende, for Strømmen fremstår som bunnsolide. Og da, blir det jo straffe. Moula var smart når han gikk i bakken og Tavakoli takket fra krittmerket, 1-1. To minutter senere hindret derimot Hasan Kurucay at frustrasjonen fikk særlig grobunn i hjemmelaget. Frispark, 20 meter, strak vrist, 2-1.

(Se frisparket i videovinduet nedenfor)

Frustrasjon skulle det likevel bli, ettersom Srømmen burde ha avgjort kampen på stillingen 2-1. Store rom ga enorme muligheter, men uten uttelling blir det jo spennende til slutt. KFUM spilte seg til sin første store sjanse i det 90. minutt og det hadde vært surt å ikke fått alle 3 poengene i denne kampen. Heldigvis strøk avslutning på riktig side av stolpen, og kampen endte med en H.

Det er fortsatt OK å vinne fotballkamper!

— Ole Martin Nesselquist

Det er fortsatt OK å vinne fotballkamper - kommer det fra hovedtrener Ole Martin Nesselquist, som er fornøyd med at sentrale spiller står frem og at de unge leverer så bra som de gjør.

Kampfakta

2. runde, OBOS-ligaen
Mandag 6. juli kl 18.00, Strømmen Stadion
Strømmen - KFUM 2-1 (1-0)

Strømmen:  Simen Lillevik Kjellevold - Sverre Bjørkkjær, Hasan Kurucay, Kristian Jahr (K), Morten Renå Olsen - Torje Naustdal, Mats André Kaland, Morten Bjørlo (Brede Sandmoen fra 75. min) - Lasse Nordås (Tega George fra 75. min), Kjell Rune Sellin (Håvard Segtnan Thun fra 75. min), Youssef Chaib.

Mål av: 1-0 Youssef Chaib (25.), 1-1 David Tavakoli (61.), 2-1 Hasan Kurucay (64.)
Dommer: Jan Morten Tennøy
Gule kort: Kjell Rune Sellin, Stian Sortevik