Tap i Fredrikstad

Et effektivt FFK gjør det vanskelig for Strømmen

Det ble en ny kamp der Strømmen vant sjansestatistikken, men også i dag ble det tap. Selvfølgelig er noe av forklaringen at laget som leder ikke er like hissig på å score mål, men Strømmen må ta med seg at det skapes muligheter - og at det slippes til lite.  FFK er dødelig effektive de få gangene Strømmen forærer dem muligheter og de to første baklengsmålene skaper vi i stor grad selv.

FFK startet kampen best, men uten å skape noe. I 10. minutt endte et forsøk på klarering av Strømmen i stedet opp som et gjennomspill for FFK. 1-0, Åsheim. Bare fire minutter senere sørget Birkeland for 1-1, etter et fint gjennomspill av Mendy.

(Se målet til Sander i videovinduet nedenfor)

Kampen fortsatte deretter som jevnspilt uten at det ble skapt store sjanser, men i det 32. minutt fikk Strømmen en god overgangsmulighet. Dårlig presisjon ga derimot FFK muligheten til å slå mot-kontra. 2-1, Ismahel. Dette stod seg til pause.

Både mål og skader i mot

Etter hvilen skapte Strømmen alt som var av målsjanser, men en god sisteskanse hos hjemmelaget hindret gjestene nettkjenning. FFK vant til slutt 3-1 etter at et hjørnespark gikk direkte i mål, ved fremre stolpe.

Mål preger fotballkamper, så også i dag. Dessverre måtte kaptein Kristian Jahr, Laurent Mendy og Martin André Sjølstad forlate banen i løpet av kampen og vi håper at det ikke er snakk om alvorlige skader.

Neste motstander er Sogndal på søndag. Strømmen er fortsatt 6 poeng fra sikker plass og med seks kamper igjen å spille er alt mulig.