Uvanlige og rolige dager

Vi tok en telefon til permittert hovedtrener, Ole Martin Nesselquist, for å høre hvordan det går i disse dager.

Annonse:

- Utrolig frustrerende og kjedelig, men sånn er det jo for mange om dagen. 

Slik starter Nesselquist intervjuet. Han har, som alle andre i Strømmen IF og Norsk Fotball, blitt nektet å trene felles siden 12.mars. Hele det norske samfunnet er på vent, og da må også fotballen ta sitt ansvar. 

- Det er jo helt riktig at vi også må vente. Jeg synes det er skremmende å se hva som skjer i Sverige, så jeg er glad for at dette ble tatt på alvor i Norge.

- Samtidig er det slik at vi etterhvert må åpne på noe. Nå åpner barnehager og noen skoletrinn. Når noe skal åpnes bør toppfotballen være blant det som åpner først også, så forhåpentligvis er vi i gang snart - selvsagt for tomme tribuner. 

Frivillig egentrening

Den siste måneden har Strømmens A-lagsspillere trent på egenhånd. Nesselquist er ikke bekymret for dedikasjonen og motivasjonen.

- Vi rakk å sende ut en del programmer før spiller ble permittert, og vi har hatt god dialog med de i etterkant også. Nå bestemmer de selv om de vil trene eller ikke, men vi har en motivert gjeng som spiller fotball fordi det er artig. Og hvis fotballen skal være artig når vi kommer i gang igjen må de være i form. Så det er jeg veldig trygg på at de vil være. 

Og selv om det blir lenge uten å spille fotball tror hovedtreneren at det viktigste vil være fysikken. 

- Fotballfølelsen og touchene kommer tilbake. Disse gutta har spilt fotball i mange år. Men dersom noen slurver med fysikken og møter opp litt ute av form blir det vanskelig. Vi har ikke råd til å bruke tre måneder på å få spillere i form. Derfor er det viktige å utvikle fysikken i disse tider, så kommer fotballen raskt tilbake. 

Ser frem til oppstart

Når oppstarten blir er foreløpig uavklart, men Nesselquist håper den kommer snart. 

- Det er viktig at vi lytter til rådene fra helsedirektoratet og FHI. Vi skal gå i takt med samfunnet ellers og ta vårt ansvar. Men det er også viktig at vi ser på fotballen som en mulighet til å begrense smitte. Dersom vi spiller TV-sendte kamper foran tomme tribuner vil det være langt flere som holder seg hjemme og ser på kampen enn personer som er i smittefare. Så fotballen kan være et forebyggende tiltak i denne perioden også. 

- Uansett når det blir så skal det bli utrolig godt å komme i gang igjen. Vi er som en familie her på Strømmen, og vi savner hverandre også. Og vi savner å konkurrere sammen, så vi gleder oss veldig. 

PS! Bildet i artikkelen er fra da trenereteamet gikk Mellomkollen.

Annonse fra Obos-ligaen: