Vondt

Strømmen - Tromsdalen 0-4

Selv om sommeren fortsatt klamrer seg fast på Østlandet, er det mange høsttegn å spore i OBOS-ligaen. Mål blir viktigere, konsekvensen større og usikkerhet gir uventede resultater. Denne søndagen ble på ingen måte noe unntak.

Kampforberedelser før kampen mot TUIL

Strømmen gjorde 4 endringer på laget fra forrige kamp. Morten Sætra, som kom på lån fra Strømsgodset denne uken,  debuterte mellom stengene. Kristian Jahr, lagets kaptein, var tilbake i midtforsvaret og duoen Sverre Bjørkkjær og Sivert Gussiås startet til høyre.

Avspark

Tromsdalen viser raskt at prestasjonene fra de siste ukene ikke er tilfeldige. De løper mye, er energiske i presset og tar godt vare på overgangene. Før kvarteret er spilt kommer det første målet. Andreas Løvold setter ballen i mål via stolpen. Gjestene kan juble for 0-1. Fem minutter senere blir det full styrke i kalddusjen når Thomas Bendiksen dobler ledelsen. TUIL-spilleren lykkes med å få ballen gjennom tre stømmenspillere og i mål. Det er selvsagt vanskelig å komme til hektene igjen når skuffelsen regjerer. Det gjør det heller ikke enklere at det er fyll fyr i gjestene. 0-2 holder seg til pause.

Kan vi klare å snu dette?

Strømmen viser bedre takter etter hvilen, tilriver seg initativet i kampen og skaper etterhvert sin første stor sjanse. Avslutningen til Brandsdal blir derimot for høy. Tromsdalen ligger lavt og kompakt. Til tross for et spillemessig overtak, klarer Strømmen aldri å sette sisteskansen deres skikkelig på prøve. Det er også symptomatisk for motgang at det er i Strømmen sin beste periode at avgjørelsen faller. Et flott langskudd treffer stolpen, og returen setter Vegard Lysvoll kontrollert i det tomme buret. Lystavla viser 0-3. Strømmen var blitt offer den velkjente ketchup-effekten, og det var mer rødt i vente.

Etterhvert som håpet svinner, mister en også mye av momentumet. Selv om det er en halvtime igjen å spille, så gjør målet at kampen endrer karakter på nytt.  Tromsdalen får muligheten til å stå høyere i banen og tvinger med det frem flere feil. Til slutt kommer også det fjerde. Et godt eksekvert frispark fra 20 meter. Lars Henrik Andreassen setter ballen på utsiden av muren og innsiden av stolpen. Kampen ender 0-4 og med det er TUIL sin største opptur i sesongen et faktum. For Strømmen er det en ditto nedtur.

Veien videre

Realitetene kommer vi ikke unna. Norges nordligste OBOS-lag tar sine første poeng på bortebane i årets sesong, og det med kalassiffer. For Strømmen sin del har mye pekt i riktig retning i høst, men dette var desverre flere skritt tilbake. Nå handler det om å ta vare på hverandre, og slå tilbake ved neste mulighet - på Jessheim 1. september.