Aktiv og glad

Et gratis treningstilbud for 6 og 7-åringer.

Gå direkte til påmelding her

Koordinasjon, fotball, lek og moro er hovedingrediensene når 6- og 7 åringer deltar på Aktiv og Glad. Det er ballspill i ulike varianter, kombinert med andre aktiviteter som passer for barn i denne aldersgruppen.  Treningene er organisert slik at alle er innom fire ulike stasjoner i løpet av den timen aktiviteten pågår.

Oppstart i oktober

Aktiv og Glad har oppstart mandag 12. oktober. Treningstidene i starten vil være mandager for barn født i 2014; Gutter 17:00-18:00 og jenter 18:00-19:00. Barn født 2013 trener på onsdager; Gutter 17:00-18:00 og jenter 18:00-19:00. Oppmøte for alle er senest ti minutter før treninga starter.  Aktiviteten foregår utendørs på Strømmen stadion, men på vinterstid trekker vi inn i gymsalene på Sagdalen skole. Mer informasjon om dette gis fortløpende.

Gratis for medlemmer

Det har vært en målsetning at økonomi ikke skal være til hinder for at barn kommer i gang med organisert aktivitet. Derfor har Strømmen IF fjernet treningsavgiften for 6- og 7 åringer og krever bare at barnet er medlem i klubben. Medlemskontingenten koster kr 200,- per år.

Registrer medlemskap i Strømmen IF

Aktiviteter

Alle første -og andreklassinger på Sagdalen skole har siden skolestart deltatt på Aktiv og glad-aktiviteter i regi av Strømmen IF. Da har Strømmen stadion blitt omgjort til aktivitetspark med åtte ulike stasjoner. Jenter og gutter har fått hver sin halvdel og noe av det barna har fått prøve seg på er:

• Fallskjerm (uten høyde :)
  • Småbanespill 3 mot 3 i ulike varianter
  • Koordinasjonstrening og stafetter
  • Hauk og due, Stiv heks og andre leker
  • Lek med ball
  • Balansetrening og hula hoops

Andre spennende aktiviteter er også planlagt, så barna har mye gøy i vente.

Samarbeidspartnere

Dette prosjektet kunne aldri blitt en realitet uten hjelp fra noen veldig gode samarbeidspartnere. I en spesiell tid er det ekstra viktig at barn får denne typen tilbud og Strømmen Sparebank har på nytt vist at de bryr seg om lokalsamfunnet. En gave fra Romerikes blad/Amedia og DNB-stiftelsen var også viktig for at utstyr og personell skulle få gode arbeidsvilkår.

Fotball

Aktiv og glad er primært et aktivitetstilbud som ikke er rettet mot én bestemt idrett, men Strømmen IF er en fotballklubb og mange av øvelsene vil selvsagt være farget av dette. Barn født i 2013 har også mulighet til å delta på en ren fotballøkt, i tillegg til Aktiv og glad. Dette er en foreldredrevet gruppe, som klubben ønsker å kunne dele opp slik at jenter og gutter trener hver for seg. Som medlem i Strømmen IF vil også denne aktiviteten være gratis. For barn født i 2014 vil dette tilbudet etableres våren 2021.

Klubben er klar for å gå i gang, så da mangler bare barna!

Meld på ditt barn her