Om Strømmen Stadion

Strømmen stadion har vært klubbens hjemmebane siden 1923

Strømmen stadion er hjemmebanen til Strømmen IF og ligger i den vestlige delen av Strømmen, mot kommunegrensa til Lørenskog og lengst mulig unna Lillestrøm. Åpningskampen på Strømmen stadion var en kretskamp mot Lillestrøm SK 29. juli 1923. Før den tid spilte klubben hjemmekampene sine på "Hesteryggen" nedenfor Jenseberget ved Nitelva. Gress på hovedbanen kom først i 1952, noe som gjorde at Strømmen spilte sine to første sesonger i Hovedserien på Fedrelandet stadion i Fetsund. Samtidig ble det nye klubbhuset og den nye treningsbanen tatt i bruk. Nevnte klubbhus er for øvrig det samme som står der den dag i dag.

Tribune, noe som ofte regnes som essensielt for en fotballarena, kom først mange år senere. Kapasiteten på den nye tribunen var 4, 000 ståplasser da klubben i 1986 gjorde comeback i landets øverste divisjon. Sittetribune må enhver storklubb ha og i 1990 ble det montert 197 seter midt på den eksisterende ståtribunen. I 2005 ble det lagt kunstgress og instalert nytt flomlys på hovedbanen. Samtidig ble nytt garderobeanlegg tatt i bruk. I forkant av jubileumssesongen 2011 (Strømmen IF 100 år) fikk tribunen en solid ansiktsløftning. Tak, tusen nye sitteplasser, VIP tribune, ny pressetribune og handikaptribune finner du nå på «Nye Strømmen stadion». Som altså ikke er ny i det hele tatt :-)

Publikumskapasiteten på Strømmen stadion i OBOS-ligaen er 2,000, fordelt på 1,000 sitteplasser og 1,000 ståplasser.
Strømmen stadion er videoovervåket, noe som er en fordel da vi tidligere har hatt episoder med spillere som har kommet seg over gjerdet og opp på tribunen.

Informasjon bortesupportere
Første bud er å finne frem: Klikk her og skriv inn hvor du starter, så hjelper Gule Sider deg med resten. På tribunen finner besøkende sine plasser på området lengst unna klubbhuset retning Strømmen sentrum. Felt G har 450 ståplasser og felt F 91 sitteplasser. Hvis behov utvides bortetribunen med felt E og ytterligere 235 sitteplasser. Ved «risikokamper» benytter besøkende inngang nord Strømsveien 16. Kiosker med bl.a deilige burgere rett fra grillen og salg av supporterutstyr finner du bak tribunen. Det er også kiosk inne på tribunedelen forbeholdt hjemmepublikum. Toaletter er strategisk plassert bak tribunen samt inne i klubbhuset.
Vi gjør for øvrig oppmerksom på Strømmen ikke deltar i den pågående konkurransen om å behandle besøkende publikum dårligst mulig.

Mer om Strømmen stadion
Strømmen stadion hadde lenge publikumsrekorden for en fotballkamp på Romerike. Cirka 12,000 tilskuere var til stede 8. september 1957 da hjemmelaget slo Larvik Turn 2-0 i Norgesmesterskapets kvartfinale. Denne rekorden er nå slått med noen hundre av LSK på Åråsen. Den best besøkte seriekampen på Strømmen stadion ble spilt 13. juni 1954, siste serierunde Hovedserien 1953/54. De 8,900 fremmøtte fikk se Fredrikstad vinne 4-1 og med det sikre seg seriemesterskapet poenget foran Strømmen. Nesten like mange møtte frem til lokaloppgjøret mot Lillestrøm 12. oktober 1958. Strømmen vant kampen 5-2 foran 7,800 tilskuere. Klubbens høyeste publikumssnitt er 3,929 i Hovedserien sesongen 1956/57. I toppdivisjonen på 80-tallet snittet vi 1,723 i 1988 og 1,370 i 1986. Da damelaget Setskog/Høland flyttet til mer sentrale strøk falt valget på Strømmen. Team Strømmen som klubben da het (nå LSK Kvinner) hadde Strømmen stadion som hjemmebane fra 1999 til 2008. Strømmen stadion er dermed en av få baner som har vært fast hjemmearena for et toppdivisjonslag av begge kjønn. Team Strømmens tilskuerrekord var 477 mot Kolbotn høsten 2005. Rekorden for en damekamp på Strømmen stadion er dog fra våren 1970 da 900 nysgjerrige sjeler så Strømmen mot Lillestrøm i distriktets første damekamp. En annen rekord, dog med negativt fortegn, er fra 19. oktober 1986 da 202 betalende tilskuere overvar toppseriekampen mot Mjøndalen. Strømmen stadion var tidligere en flerbruksarena for fotball samt primært friidrett og skøyter. Klubben arrangerte Norgesmesterskapet for junior siste gang i 1980. Arenaen ble nedlagt som skøytearena på midten av 1980-tallet og siste sesong med friidrett var i 2005. Strømmen stadion brukes i dag kun til fotball og har tre kunstgressbaner disponible for klubbens lag.

Strømmen stadion web
Strømmen stadion 2019, 1958 og 1925